Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2005 10:42
UPD:10:58

Sarros Securities: «Χωρίς να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, οι αγορές κινήθηκαν σταθεροποιητικά με το βλέμμα στα επιτόκια και την αγορά ομολόγων. Επιχειρηματικές ειδήσεις και όλο και περισσότερο βέβαιη πτώση των επιτοκίων διαμορφώνουν ένα

θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές που πραγματοποιούν καθημερινά νέα υψηλά τριετίας.

»Η ελληνική αγορά εγκλωβισμένη των τραπεζικών διαθέσεων, ικανοποίησης ή μη σε σχέση με το ασφαλιστικό, συνεχίζει την πτωτική της πορεία και φτάνει καθοριστικά σημεία στήριξης. Ενδεχόμενη μη αντίδραση θα σηματοδοτήσει αυτοτροφοδοτούμενη πτώση με αρνητικές συνέπειες. Παράλληλα ο όγκος συναλλαγών κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, θετικό για την παρούσα φάση σημάδι καθώς δεν θα βοηθούσε αύξηση του όγκου συναλλαγών. Ενδεχόμενη θετική αντίδραση θα βοηθήσει σε τυχόν απεγκλωβισμούς κεφαλαίων».

Praxis Securities: «Εκτιμούμε ότι όσο συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο τόσο η ομαλή επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος του κλάδου τίθεται σε αμφιβολία, γεγονός που ενδέχεται να διατηρήσει ενεργούς τους πωλητές οδηγώντας την αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών».

Fortius Finance: «Η υποχώρηση του ΓΔ κατά 90,56 μονάδες ή κατά 2,92% στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις αυξάνει τις πιθανότητες μιας, ανακλαστικού τύπου, αντίδρασης σήμερα, σε περίπτωση βέβαια που ο βαλλόμενος από ρευστοποιήσεις τραπεζικός κλάδος ανακάμψει. Η δημοσιοποίηση του αναλογιστικού ελλείμματος της Εμπορικής και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α΄ 3μήνου για τις Εθνική και Alpha Bank την προσεχή εβδομάδα, εκτιμούμε ότι θα διατηρήσουν την επιφυλακτικότητα των εμπλεκομένων στα χρηματιστηριακά δρώμενα, καθιστώντας οποιαδήποτε ανακλαστική αντίδραση περιορισμένου εύρους».

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά σημείωσε σημαντική πτώση, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται έντονες πιέσεις για ακόμα μια φορά. Η λύση του ασφαλιστικού παρουσιάζει ακόμα κάποιες δυσκολίες, καθώς τα συνδικάτα εργαζομένων και οι διοικήσεις εκφράζουν αντιρρήσεις για συγκεκριμένα θέματα που συμπεριλαμβάνονται στον νέο νόμο. Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των Alpha Bank, ETE και ΟΤΕ. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 1,39% χαμηλότερα. Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €144εκ (+2%). Για τη σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε ο Γενικός Δείκτης να δοκιμάσει το όριο των 3.000 μονάδων, με τον τραπεζικό κλάδο να παραμένει στο επίκεντρο. Υπενθυμίζουμε ότι οι ΕΤΕ, Alpha Bank και Εμπορική Τράπεζα θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα 1ου τριμήνου στο τέλος του μήνα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα