Mε το βλέμμα στη Fed η Wall Street

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016 21:50
UPD:22:19
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ(Federal Reserve) αλλά και η ανακοίνωση σημαντικών στοιχείων για την  πορεία της αμερικανικής οικονομίας θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο για την κατεύθυνση των μετοχών στη Wall Street την επόμενη εβδομάδα, με τον δείκτη S&P 500 να φλερτάρει με νέο ιστορικό ρεκόρ, έπειτα από το δυναμικό ράλι που οδήγησε το δείκτη στα υψηλότερα επίπεδα 11 μηνών.

Ο δείκτης κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 2.100 μονάδων στη διάρκεια του ράλι, το οποίο όμως «ξεφούσκωσε» την Πέμπτη και την Παρασκευή, οδηγώντας τις αμερικανικές μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα.

Έπειτα από τις προκλήσεις και κλίμα έντονης μεταβλητότητας στις αρχές του έτους, ο S&P εμφανίζει κέρδη πάνω από 15% από τα μέσα Φεβρουαρίου, έχοντας ως στήριγμα τις θετικές προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ και την ανάκαμψη των πετρελαϊκών τιμών σε επίπεδα πάνω από το όριο των 50 δολαρίων το βαρέλι.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο S&P 500 έκλεισε σε απόσταση μόλις 35 μονάδων από το ιστορικό του ρεκόρ, που είχε αγγίξει στις 21 Μαϊου του 2015, τότε που είχε αναρριχηθεί στις 2.130,82 μονάδες. Η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής και τον πληθωρισμό, αλλά και στη συνεδρίαση της Fed, παρότι οι επενδυτές διακρίνουν πλέον ελάχιστες πιθανότητες για μία κίνηση αύξησης επιτοκίων.

Το βρετανικό δημοψήφισμα του Ιουνίου, καθώς και οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, «ρίχνουν βαριά σκιά πάνω από το κλίμα αισιοδοξίας», σύμφωνα με τον Τσαντ Μοργανλάντερ, διαχειριστή χαρτοφυλακίου στη Stifel, Nicolaus &Co.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα