Διαφωνία Νομαρχών - ΥΠΑΝ για το ωράριο των καταστημάτων

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2005 13:10

Tη διαφωνία τους για το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου των καταστημάτων, εξέφρασαν σήμερα οι Νομάρχες κατά τη συνάντησή τους με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στη Νομαρχία Αθηνών Πειραιά.

Οι νομάρχες ζήτησαν να παραμείνει το υπάρχον καθεστώς, το οποίο όπως είπαν, δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα και έχει προκύψει μετά από ευρύ διάλογο μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων από το 1997.

Η πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Φώφη Γεννηματά, σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος να διαταραχθεί το υπάρχον καθεστώς, το οποίο, όπως είπε, λειτουργεί χωρίς προβλήματα, επισημαίνοντας πως οι καταναλωτές δεν έχουν πρόβλημα με τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά με τις τιμές των προϊόντων και τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης.

Οι νομάρχες επίσης επεσήμαναν πως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση των θέσεων εργασίας μετά τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων, ενώ διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για το αν θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων μετά τη διεύρυνση του ωραρίου. Επίσης προβληματισμό εκφράζουν για το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και για τη λειτουργία καταστημάτων μέσα στα όρια των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα