Απάντηση Αλογοσκούφη στον διοικητή του ΙΚΑ: «Δεν ξέρω τίποτε για 9 δισ.»

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2005 13:54

«Δεν γνωρίζω τίποτα για 9 δισ., δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να το τεκμηριώνει», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ερωτηθείς για τα σχόλια του διοικητή του ΙΚΑ περί επιβάρυνσης 9 δισ. ευρώ που θα επιφέρει στο ΙΚΑ η πλήρης εφαρμογή του νόμου Ρέππα.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Εβερτ, ο οποίος δήλωσε πως δεν θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό των τραπεζών, ο κ. Αλογοσκούφης είπε πως «όλες οι απόψεις της ΝΔ περιλαμβάνονται στη φιλοσοφία του νομοσχεδίου».

Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ακόμη ότι το νομοσχέδιο για τα επικουρικά ταμεία των τραπεζών προκαλεί μηδενική επιβάρυνση και πως σε ό,τι αφορά τα κύρια ταμεία σύνταξης της Εθνικής και της Αγροτικής, εφαρμόζεται ο νόμος του 2002 της προηγούμενης κυβέρνησης.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις ατέλειες των βουλευτών και τα χρέη της Βουλής προς τον ΟΤΕ, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που οργανισμοί και υπηρεσίες του δημοσίου οφείλουν σε άλλους και πρόσθεσε πως όλα αυτά ρυθμίζονται μεταξύ των υπηρεσιών και αν υπάρχει λόγος, τότε παρεμβαίνει το υπουργείο Οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα