Υπουργική παρέμβαση για την απεργία των λιμενεργατών ζητεί ο Κ. Μίχαλος

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016 16:14
UPD:16:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΙΓΚΟΡ ΤΑΛΑΕΒΙΤΣ

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος (φωτ. αρχείου).

Την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα στις εισαγωγές και εξαγωγές που έχουν προκληθεί από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια.

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που οδηγούν στο κλείσιμο των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, μετά τον προηγηθέντα αποκλεισμό της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας και ΠΓΔΜ από πρόσφυγες και μετανάστες, αποτελούν ένα ακόμα σοβαρότατο πλήγμα για τους Έλληνες επιχειρηματίες και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους», αναφέρει σε σχετική του επιστολή.

Ο κ. Μίχαλος σημειώνει ότι η απεργία συμπίπτει με την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου και με την αυξημένη κίνηση στον κλάδο της κρουαζιέρας, ενώ «η απουσία ειδικού κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι άμεσο αποτέλεσμα των απεργιακών κινητοποιήσεων, που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα