Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2005 10:23
UPD:10:33

Kύκλος Χρηματιστηριακή: «Αντίθετα με τις προβλέψεις μας, η Ελληνική αγορά από το άνοιγμα της κινήθηκε σε ανοδικούς ρυθμούς (ενώ εμείς αναμέναμε την διόρθωση να ξεκινήσει από χαμηλότερα επίπεδα), με τον Γ.Δ. να καλύπτει το 44% των απωλειών που υπέστη από την κορυφή στις 16/5, τον FTSE/ASE-20 το 40% και τον FT-40 MidCap το 64%.

»Ενώ για την σημερινή συνεδρίαση διατηρούμε επιφυλακτική στάση, και δεν

αποκλείουμε να δούμε θετική αγορά, εντός της επόμενης εβδομάδος αναμένουμε να δούμε τιμές χαμηλότερες από την Πέμπτη. Η άνοδος της τιμής του Πετρελαίου, με το ΣΜΕ Αυγούστου στο NYMEX να διασπά οριακά τα $60/βαρέλι, εντείνει τις υπάρχουσες ανησυχίες στις διεθνείς χρηματαγορές, οι οποίες αναμένεται να συνεχίσουν την διορθωτική τους πορεία».

Sarros Securities: «Οι αγορές στις ΗΠΑ κινήθηκαν πτωτικά, ελέω πετρελαίου και της νέας εντυπωσιακής αύξησης των τιμών και το πλησίασμα εκ νέου των 60$ το βαρέλι. Οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν με νέα υψηλά «εκμεταλλευόμενες» την ευφορία που φέρνουν, η υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου και η ενδεχόμενη μείωση επιτοκίων στην ευρωζώνη.

»Η ελληνική αγορά με μπροστάρη τον τραπεζικό κλάδο επέστρεψε δυναμικά σε κερδοφορία, με άγνωστη ακόμη αφορμή πλην της τεχνικής, βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, αντίδρασης. Η εκ νέου παράταση δημοσίευσης των λογιστικών καταστάσεων εμπορικών τραπεζών για το πρώτο τρίμηνο μόνο ως κακόγουστο αστείο εκλαμβάνεται. Ας γίνει καλύτερα παράταση για όλο το 2005 και για όλες τις εισηγμένες εταιρείες. Ορισμένοι μάλλον δεν καταλαβαίνουν ότι εάν έχουμε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου τα Χριστούγεννα, απλά δεν μας χρειάζονται».

Intersec: «Έντονα ανοδικά κινήθηκε χθες η Σοφοκλέους με τις τραπεζικές μετοχές να ενισχύονται σημαντικά και τη ΔΕΗ να καταγράφει κέρδη 3,5%. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,05% στις 3.039,15 μονάδες ενώ η αξία συναλλαγών έφτασε τα €176 εκατ. από τα οποία τα €19 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές. Εκτιμούμε ότι η αγορά σήμερα θα κινηθεί πτωτικά ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές αγορές».

Aspis Bank: «Θεωρούµε πιθανή τη δηµιουργία τάσεων συσσώρευσης σήµερα λόγω της νέας ανάοδου των τιµών του πετρελαίου».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα