PartyGaming: 2 δισ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή

Ενάντια στις απαγορεύσεις των online τυχερών παιχνιδιών στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2005 11:39

TH διάθεση των Ευρωπαίων επενδυτών, να πάνε ενάντια στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, εξετάζει η μεγαλύτερη εταιρεία online τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο, PartyGaming Plc.

Η διαχειρίστρια του Web site, PartyPoker, η οποία σχεδιάζει να αντλήσει 1,1 δισ. λίρες (2 δισ. δολ. ΗΠΑ), κατά τη δημόσια εγγραφή της την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο, πραγματοποιεί το 87% των συνολικών εσόδων της στις ΗΠΑ, όπου το υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρεί τις δραστηριότητές της παράνομες, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε η εταιρεία για τη δημόσια εγγραφή της. Τουλάχιστον επτά πολιτείες, απαγορεύουν τα online τυχερά παιχνίδια, σύμφωνα με την εταιρεία που εδρεύει στο Γιβραλτάρ.

«Η PartyGaming, έχει ένα φοβερό μοντέλο δραστηριότητας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι καθαρά νομικό», ανέφερε ο Jonathan Arthur, ο οποίος διαχειρίζεται 7,1 δισ. δολ. σε μετοχές με την DWS Investment, στο Λονδίνο και σχεδιάζει να αγοράσει μερικές από τις μετοχές της εταιρείας.

Τα έσοδα της εταιρείας σχεδόν τετραπλασιάστηκαν πέρυσι και το site, PartyPoker, κέρδισε ενεργούς παίκτες, κάθε τρίμηνο από το 2001 που άρχισε να λειτουργεί, φθάνοντας τους 411.000, τον Μάρτιο. Οι μετοχές των εταιρειών με online παιχνίδια, κινούνται ανοδικά και οι μετοχές της Sportingbet Plc, της ανταγωνίστριας της PartyGaming με έδρα το Λονδίνο, που πραγματοποιεί περίπου το 60% των εσόδων της στις ΗΠΑ, σημείωσαν φέτος άνοδο, σε ποσοστό της τάξης του 62%. Η Sportingbet, μπήκε στο Χρηματιστήριο πριν από έξι χρόνια.

Η χρηματιστηριακή αξία της PartyGaming, ενδέχεται να ξεπεράσει κατά 10 φορές την αντίστοιχη της Sportingbet, που είναι 424 εκατ. λίρες Αγγλίας. Η αξία της εταιρείας ενδέχεται να διαμορφωθεί στα 4,4 δισ. λίρες, ακόμη και εάν η μετοχή της διατεθεί στο χαμηλότερο επίπεδο της κλίμακας προσφοράς, υπερβαίνοντας την χρηματιστηριακή αξία της British Airways Plc, της τρίτης σε μέγεθος αεροπορικής εταιρεία της Ευρώπης και της Dixons, της μεγαλύτερης εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικών αγαθών ευρείας κατανάλωσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα