Προχωρούν οι διαδικασίες για τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας - Ιταλίας

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2005 16:11

Πρωτόκολλο εκδήλωσης προθέσεων για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Ιταλίας, θα υπογράψουν στις 6:30 μ.μ. στο Καβούρι ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας με τον ομόλογό του Κλαούντιο Σκαγιόλα.

Το πρωτόκολλο επικυρώνει και προσφέρει την υποστήριξη των δύο κυβερνήσεων, στην κατ΄αρχήν συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής εταιρείας φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και της ιταλικής ενεργειακής εταιρείας Edison, η οποία είχε υπογραφεί προ δύο μηνών.

Η υπογραφή του κειμένου, έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς διάσκεψης επιμελητηρίων που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, με θέμα «Ενεργειακή Κοινότητα: Ενεργειακή Επάρκεια, Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα για την Ευρώπη».

Σε αυτήν έλαβαν μέρος υπουργοί και εκπρόσωποι των επιμελητηρίων των χωρών της Ενεργειακής Κοινότητας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ συμμετείχε και ο αρμόδιος επίτροπος σε θέματα ενέργειας κ. ¶ντρις Πίλπαγκς.

Σε ό,τι αφορά στο σχεδιασμό του συγκεκριμένου έργου, μέσω αυτού θα μεταφέρονται στην Ιταλία, ποσότητες αερίου που θα καταλήγουν στην Τουρκία κυρίως από Ιράν και Αζερμπαϊτζάν. Το έργο σχεδιάζεται για 11 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο, από τα οποία τα 8 δισεκατομμύρια θα διοχετεύονται στη ιταλική αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα