Δ. Μηλιάκος: Απόλυτα θετική η ρύθμιση για το ασφαλιστικό των τραπεζών

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2005 16:17

Απόλυτα θετική θεωρεί η διοίκηση της ΑΤΕbank την προτεινόμενη ρύθμιση της Πολιτείας στο ασφαλιστικό των Τραπεζών, τόνισε ο διοικητής της ΑΤΕbank, Δημήτρης Μηλιάκος.

Όπως επισήμανε, «με αυτόν τον τρόπο επιλύονται άμεσα, και προς το γενικότερο συμφέρον, του Δημοσίου, των μετόχων της Τράπεζας, των εργαζομένων σ’ αυτήν και των συνταξιούχων της, τα θέματα ασφάλισης του προσωπικού της».

«Η άμεση υπαγωγή στο ΙΚΑ των περίπου 5.800 εργαζομένων στην Τράπεζα και των 6.300 ήδη συνταξιούχων της», πρόσθεσε ο κ. Μηλιάκος, «εξασφαλίζει πλήρως τις συντάξεις και τα δικαιώματά τους». «¶λλωστε», σημειώνει, «οι εισφορές των εργαζομένων στην Τράπεζα που προσλήφθηκαν μετά την 31.12.1992 (40% των εργαζομένων) είναι ίδιες με τα ισχύοντα ποσοστά του ΙΚΑ, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς, δηλαδή 13,33% ο εργοδότης και 6,67% ο εργαζόμενος».

«Είναι προφανές», καταλήγει ο διοικητής της ΑΤΕbank, «ότι το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται για την ΑΤΕbank στον τομέα της ασφάλισης δεν θα επιφέρει επιβαρύνσεις στους εργαζομένους σ΄ αυτήν, ενώ διασφαλίζεται οριστικά το μέλλον των συντάξεων των εν ενεργεία υπαλλήλων και αυτών που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα