Έφοδο στα ξενοδοχεία της Αθήνας ετοιμάζει ο όμιλος Σαββίδη

Γυρίζει σελίδα με εντυπωσιακό remake το Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 10:27
UPD:10:27
MotionTeam

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιώργου Χατζηλίδη
[email protected]

Tην είσοδό του στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας σχεδιάζει ο όμιλος Dimera του Ιβάν Σαββίδη, όπως αποκαλύφθηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της ριζικής ανακαίνισης του εμβληματικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης Μακεδονία Παλλάς.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η στενή συνεργάτις του Μαρία Γκοντσαρόβα, ο όμιλος Σαββίδη φιλοδοξεί να εισέλθει στην αγορά της Αθήνας με τη δραστηριοποίησή του σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, εφάμιλλων προδιαγραφών με το Μακεδονία Παλλάς, ενώ στα σχέδια βρίσκεται και η επέκταση σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας. Να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης του ακινήτου στο Παλιούρι Χαλκιδικής, έκταση που ο όμιλος Σαββίδη αγόρασε το 2014 έναντι 14 εκατ. ευρώ, αλλά ζητήματα γραφειοκρατίας και αδειοδοτήσεων δεν επιτρέπουν στην παρούσα φάση την ανακοίνωση ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του project.

MOTIONTEAM

Τον Απρίλιο του 2017 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εμβληματικού Μακεδονία Παλλάς. Μετά την ανακαίνιση, κόστους 12,4 εκατ. ευρώ, ο όμιλος Dimera του Ιβάν Σαββίδη (φωτογραφία) σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σε ό,τι αφορά το Μακεδονία Παλλάς, για την ανακαίνισή του ο όμιλος Dimera θα επενδύσει 12,4 εκατ. ευρώ, φιλοδοξώντας το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον τουριστικό τομέα όχι μόνο της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και ευρύτερα της περιοχής των Βαλκανίων.

Αυτή η επένδυση είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ για ανακαίνιση ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να αποσβεστεί σε βάθος επτά ετών.

Όπως ανέφεραν οι εμπλεκόμενοι στο σχέδιο ανακαίνισης, το Μακεδονία Παλλάς δεν θα αλλάξει τον χαρακτήρα του, αλλά θα κάνει ένα remake στις εγκαταστάσεις του, που θα το μετατρέψουν σε ένα πιο international ξενοδοχείο για να υπηρετεί στο μέγιστο βαθμό την τριπλή ταυτότητά του - ξενοδοχείο πόλης, συνεδρίων και τουρισμού.

Εξωτερικά θα γίνουν μόνο παρεμβάσεις συντήρησης και αποκατάστασης, ενώ οι μεγάλες παρεμβάσεις αφορούν το εσωτερικό και κυρίως τους κοινόχρηστους χώρους του ισογείου. Πιο συγκεκριμένα, το ισόγειο θα διαχωριστεί λειτουργικά σε δύο ζώνες - μία θα αφορά τις συνεδριακές χρήσεις και η άλλη την υποδοχή, τις χρήσεις εστίασης και αναψυχής. Θα δημιουργηθούν νέα ευρύχωρα και μοντέρνα δωμάτια, περιοχές με κήπο, ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις Spa 450 τ.μ., ένα υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο σε έκταση 2.000 τ.μ., εστιατόρια, μπαρ και άλλοι χώροι αναψυχής.

Το αναβαθμισμένο ξενοδοχείο θα βρίσκεται πλέον σε πλεονεκτικότερη θέση για να διεκδικήσει υψηλότερο επίπεδο πελατών τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών-καταλυμάτων όσο και σε συνεδριακούς χώρους, αποτελώντας μια ισχυρή ανταγωνιστική πρόταση για τις δυτικοευρωπαϊκές και βαλκανικές αγορές, τη ρωσική αγορά, τις ΗΠΑ, αλλά και τις αναδυόμενες της Κίνας και της Μέσης Ανατολής.

Το remake του Μακεδονία Παλλάς ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 και τα εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο του 2017. Εκτιμάται ότι το ξενοδοχείο θα παραμείνει κλειστό για την αποπεράτωση των εργασιών από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι το λαμπρό Grand Opening του Απριλίου του ίδιου έτους.

Η νέα δυναμικότητα του ξενοδοχείου θα περιλαμβάνει 276 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και των σουιτών. Το Μακεδονία Παλλάς απασχολεί 210 άτομα, ενώ εκτιμάται ότι άλλες 70 θέσεις εργασίας θα προκύψουν από τις ανάγκες στελέχωσης των πρόσθετων εγκαταστάσεων.

Βίλα Ζαρντινίδη και «κόκκινο σπίτι»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την κα Γκοντσαρόβα, ο όμιλος Σαββίδη ετοιμάζει στην ιδιόκτητη βίλα Ζαρντινίδη μία έκπληξη που θα προκαλέσει αίσθηση στην επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στο ιστορικό κτήριο της πόλης, για την αγορά και αξιοποίηση του οποίου δαπανήθηκαν πάνω από 5 εκατ. ευρώ, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός venue - πολυχώρου εκδηλώσεων. Στο έτερο απόκτημα του Ιβάν Σαββίδη, το εμβληματικό διατηρητέο «κόκκινο σπίτι» στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, προγραμματίζεται να στεγαστούν σε βάθος ενός έτους οι εγκαταστάσεις του ομίλου, με τη συνολική επένδυση να ξεπερνάει τα 7,5 εκατ. ευρώ, 4,7 εκατ. για την αγορά και άλλα 3 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα