Κωτσόβολος: Μέρισμα 150 δρχ. - Αλλαγή εταιρικού προφίλ

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2001 17:27

Αλλαγή του εταιρικού προφίλ και της ακολουθούμενης πολιτικής των δόσεων προωθεί η διοίκηση της αλυσίδας Κωτσόβολος, μέλους του ομίλου Φουρλή.

Οπως υπογράμμισε στη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Απέργης, ενώ καταγράφηκε αύξηση των πωληθέντων τεμαχίων κατά 12% σε σχέση με πέρυσι, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα σε επίπεδο τζίρου, καθώς ο εντεινόμενος ανταγωνισμός μείωσε τα περιθώρια κέρδους.

Γι’ αυτό και προωθείται η μετατροπή της από εταιρεία λιανικής σε εταιρεία συμβούλων και υπηρεσιών.

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας εντάσσονται και η είσοδος της στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και στην πληροφορική, αλλά και η ανάπτυξη του Cash and Carry.

Για τη χρήση του 2000, η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 150 δρχ. ανά μετοχή, όπως επίσης και την αλλαγή του τρόπου διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων από την εισαγωγή της στο ΧΑΑ.

Τέλος, εγκρίθηκε και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 4,6 δισ. δρχ. με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, όπως επίσης και η αύξηση της ονομαστικής τιμής της μετοχής από 100 δρχ. σε 340,75 δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα