Χ.Α.: Έτοιμη για πλήρη ανάκτηση των χθεσινών απωλειών η αγορά σήμερα

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 14:40
UPD:14:40
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

του Κώστα Ιωαννίδη

Οι θεσμικοί του Χ.Α. στην δεύτερη σύνοδο της εβδομάδας, κινήθηκαν με ρυθμούς συναλλαγών πολύ καλύτερους της προηγούμενης συνεδρίασης.

Κατεύθυναν τους βασικούς δείκτες της αγοράς από τα πρώτα λεπτά νευρικά αλλά ανοδικά  και όρισαν για τους Γ.Δ. και 25άρη το  μέγιστο ημέρας στις 13:33 με μεταβολή περίπου +2,44%. Μετά, οι εντολές αγοράς αδυνάτησαν απέναντι στην προσφορά και κίνησαν τους δείκτες νευρικά αλλά πλάγια και από τις 13:37 ως τις 14:11 τον οδήγησαν σε ζώνη που έδινε στο Γ.Δ. μεταβολές από +1,50% ως +1,20%.

Οι δείκτες μετά τις 14:00 εμφανίζουν θετικές μεταβολές και ο τζίρος είναι ψηλότερος από της Δευτέρας αφού σήμερα επανεμφανίστηκε η διάθεση για ανάληψη ρίσκου. Πιθανά γιατί φάνηκε ότι η περίπτωση της Ελλάδας θα αντιμετωπιστεί θετικά μετά την πρώτη αξιολόγηση λόγω της άμεσης ανταπόκρισης στα απαιτούμενα από το EWG για την δόση.

Έτσι, μετά από άνοιγμα με ανοδικό χάσμα ο δείκτης των blue chip και ο Γ.Δ. βρέθηκαν σε θετικό πεδίο και σκαρφάλωσαν στην αρχή με έντονα ανοδική κλίση και κατόπιν αφού ο Γ.Δ. ξεπέρασε τις 647 μονάδες άρχισε, από τις 11:30 ως το μέσο της διαπραγμάτευσης, μια πλάγια κίνηση που σε έξαρση των εντολών αγοράς έδωσε και το μέγιστο πρώτου μέρους.

Η εμφάνιση του  ελάχιστου μέρας αντιστοιχούσε στις 641,44 μονάδες για τον Γ.Δ. και οι 176,20 για τον 25άρη. Ήταν οι τιμές ανοίγματος. Θυμίζουμε ότι σε αρκετές σύνόδους πιέσεις στο δεύτερο μέρος οδήγησαν σε κλείσιμο με μειωμένα κέρδη έναντι του μέγιστου της ανοδικής μεταβολής.

Οι τράπεζες παραμένουν μετοχές εξαιρετικά μεγάλης επιρροής για την τραπεζοκεντρική αγορά της Αθήνας.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με ανοδική νευρικότητα και αφού  ταλαντευθήκαν για μια ώρα, έχουν σαφώς ανοδική εικόνα. Τα futures των βασικών δεικτών στις ΗΠΑ δείχνουν ότι θα υπάρξει ανοδικό άνοιγμα και στις εκεί αγορές μετοχών.

Στο μέσο των συναλλαγών τη διαπραγμάτευση σφραγίζει η ασυμμετρία των ανοδικών έναντι των καθοδικών κλάδων.

Η μεγαλύτερη πτώση χαρακτηρίζει τις εταιρίες Κοινής Ωφέλειας -0,27% από +0,04% χθες την ίδια ώρα, και Βιομηχανικών Προϊόντων -0,12%. Την άνοδο οδηγούν τα κέρδη των εταιριών Τροφίμων Ποτών +3,55%. Το τραπεζικό μπλοκ σήμερα με μεταβολή +2,60% από -0,34%, επηρεάζει θετικά την αγορά. Ικανά να επηρεάσουν την τιμή των δεικτών κέρδη, εμφανίζουν οι εταιρίες Τηλεπικοινωνιών +2,33% και Προσωπικών Οικιακών Ειδών +1,12%.

Το Χ.Α. συντονίστηκε σήμερα με την κατεύθυνση  των ευρωπαϊκών και δεν διατήρησε την σχετική του ανεξαρτησία έχει ανοδικοί τάση σήμερα στο πρώτο μέρος, αλλά οι όγκοι είναι χαμηλοί σε σύγκριση με το μέσο όγκο της περασμένης βδομάδας. 

Οι δείκτες των αγορών στην Ευρωζώνη εμφανίζουν μεγάλες ανοδικές μεταβολές για το βάρος τους. Η άνοδος στην τιμή του πετρελαίου και μια εμφάνιση χθες της Γιέλεν Προέδρου της Fed προκαλούν αισιοδοξία για την παγκόσμια ανάπτυξη, έδωσαν ώθηση στη διάθεση για ανάληψη ρίσκου.

Γεγονός που φαίνεται σήμερα να επηρεάζει τη διάθεση των θεσμικών στο Χ.Α. και η  εικόνα τους για τους δείκτες των μεγαλύτερων έχει ως εξής, για τον  DAX +1,71%, ο CAC +1,21% και για τον FTSE100 η μεταβολή είναι +0,40%.

Τα futures των δεικτών της Wall Street ξεκίνησαν σήμερα επίπεδα στις ασιατικές συναλλαγές και στις 14:15 έχουνε μεταβολές +0,26% για τον S&P500 και +0,28% για τον Dow Jones Ind Av. Αλλά πολλές φορές η εικόνα αλλάζει, όσο πλησιάζει η έναρξη στις συναλλαγές σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ.

Στις 14:25 ο τζίρος ήταν 27,715 από 20,411 εκατ. ευρώ ανώτερος από εκείνο της προηγούμενης συνόδου. Οι δείκτες έχουν μεταβολή +1,26% για τον Γ.Δ. και +2,01% για τον 25άρη με τον FTSEM στο -0,17%.  Η αξία των πακέτων είναι 1,338 από 0,973  εκατ. ευρώ στο μέσο των συναλλαγών.

Το πλήθος των ανοδικών μετοχών είναι 49 από 40 και των πτωτικών 32 από 38 με αμετάβλητες τις 18 από 21. Η δυναμική του πρώτου μέρους, διασφαλίζει το πρόσημο μεταβολής στο φινάλε της συνεδρίας.

Οι αγορές της Νέας Υόρκης, ετοιμάζονται για ανοδικό ξεκίνημα. Η εικόνα της αγοράς μπορεί να αλλάξει μετά τις 15:30 αν ενδιαφερθούν διαχειριστές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα