Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Επίπεδο στήριξης οι 3.000 μονάδες
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2005 10:04
UPD:10:10

Praxis Securities: «Με την αναμονή ανακοίνωσης του αναλογιστικού ελλείμματος της Εμπορικής Τράπεζας, των εξελίξεων στο μέτωπο του ασφαλιστικού προβλήματος, των αποτελεσμάτων της Alpha και της Εθνικής Τράπεζας καθώς επίσης και των υπόλοιπων εταιριών αναμένεται να κινηθεί η αγορά στο αμέσως επόμενο διάστημα».

Aspis Bank: «Οι υψηλές τιµές του πετρελαίου δηµιουργούν νευρικότητα στις διεθνείς αγορές. Θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση των τάσεων συσσώρευσης της Παρασκευής».

Marfin Analysis: «Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, οι ελληνικές μετοχές κινήθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα, ανακτώντας προηγούμενες ενδοσυνεδριακές απώλειες, υποκινούμενες κυρίως από τις μετοχές υψηλής

κεφαλαιοποίησης. Η Εθνική τράπεζα έκλεισε περίπου 2% υψηλότερα. Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στα Ελληνικά Πετρέλαια, την Alpha Bank και τον ΟΤΕ. Αναμένουμε αυτή την εβδομάδα οι επενδυτές να επικεντρωθούν στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου από την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα που έχουν προγραμματιστεί για τις 29 και 30 Ιουνίου αντίστοιχα. Το επίπεδο των 3.000 μονάδων θα αποτελέσει πιθανότατα ξανά επίπεδο στήριξης».

Contalexis Fianancial Services: «Με έντονες ρευστοποιήσεις έκλεισαν την εβδομάδα οι επενδυτές συνεδρίαση της Wall Street με τις πιέσεις να εντείνονται στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ως αποτέλεσμα της μεγάλης αύξησης της τιμής του πετρελαίου και την ανησυχία για τις εταιρικές κερδοφορίες. Η προοπτική αύξησης των επιτοκίων δεν δείχνει προς το παρόν να απασχολεί τους επενδυτές. Τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια απώλεσαν όλα τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, ενώ έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους και στη συνεδρίαση της FED.

»Περιορισμός των απωλειών για τον Γ.Δ του ΧΑ με σημαντικά αυξημένη αξία των συναλλαγών, η οποία ανήλθε στα 194 εκ. Είναι εμφανής η ανησυχία των επενδυτών για την κατάληξη στο θέμα του ασφαλιστικού των τραπεζών. Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε πτωτική τάση με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για την διαμόρφωση τάσης στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, με τις εξελίξεις στον τομέα του πετρελαίου να κυριαρχούν».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα