Θετικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 10:59
UPD:11:00
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θετικές τάσεις επικρατούν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Αυτή την ώρα (10.52), ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,07% στις 645,97 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να εμφανίζει άνοδο κατά 1,67% στις 178,22 μονάδες. Ο τζίρος κινείται σε χαμηλά επίπεδα - και συγκεκριμένα στα 5,04 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο των μετοχών, 32 ενισχύονται, 12 υποχωρούν και 12 διατηρούνται αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη κατά 1,26% στις 40,15 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα ενισχύεται κατά 1,06%, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 1,52%, η Alpha Bank κατά 0,88% και η Eurobank κατά 1,28%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Coca-Cola HBC AG εμφανίζει κέρδη άνω του 3% ενώ οι μετοχές των Lamda Development, Viohalco και ΟΤΕ ενισχύονται πέριξ του 1,50%. «Άλμα» κοντά στο 30% σημειώνει και η μετοχή της Intrakat.

Στα της οικονομίας, σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά η αξιολόγηση του πρώτου προγράμματος, υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι το μεσημέρι η κυβέρνηση θα έχει εκπληρώσει όλες τις εκκρεμότητες, σημαντικότερη των οποίων είναι η υπογραφή της συμφωνίας για το Ελληνικό.

Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από τη χθεσινή συνεδρίαση υπό μορφή τηλεδιάσκεψης της Ομάδας Εργασίας (EWG) τουEurogroup, η οποία εξέτασε την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων από την Ελλάδα, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η τελευταία φάση της διαδικασίας που θα οδηγήσει και στην εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

«Οι ελληνικές αρχές έχουν ολοκληρώσει το 95% των αλλαγών που απαιτούνται αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα πάντα. Ορισμένες αλλαγές πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες ώρες», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο τη Δευτέρα και αναφερόμενος στην εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ υποστήριξε ότι η ελληνική κρίση δεν πρόκειται να λυθεί εν μία νυκτί, ενώ χαιρέτισε την «πολύ σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί». «Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ειλικρινά για την εφαρμογή καίριων οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα θέσουν την Ελλάδα σε τροχιά διασφάλισης της βιωσιμότητας του χρέους» εξήγησε ο εκπρόσωπος του κ. Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Ωστόσο - συνέχισε - το ελληνικό πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί εν μία νυκτί, καθώς υπάρχει μία σειρά παραγόντων, που χρήζουν διευθέτησης. Αυτό που έχει σημασία - τόνισε - είναι ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θεωρεί πως η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει με επιτυχία τις μεταρρυθμίσεις, η Ε.Ε. συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση και επομένως, κρίνει ότι όλα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα