Αυστραλία: Την κατανάλωση μπύρας απειλεί το κρασί και τα άλλα ποτά

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2005 11:39

H EIKONA της Αυστραλίας, ως μία χώρα κατανάλωσης μπύρας, δέχεται επίθεση, μετά τα νέα στοιχεία, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και δείχνουν, ότι, οι Αυστραλοί καταναλώνουν λιγότερη μπύρα και περισσότερο κρασί και άλλα ποτά.

Η αλλαγή, είναι το αποτέλεσμα της αύξησης του αριθμού των κρασιών, που διατίθενται στην Αυστραλία και της συνεχιζόμενης αύξησης των αναμεμειγμένων ποτών που πωλούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Οι Αυστραλοί, ηλικίας των 15 και πλέον ετών, κατανάλωσαν 109,9 λίτρα μπύρας – κατά κεφαλήν κατανάλωση – το 2004, λιγότερα από τα 114,6 λίτρα το 2003. Συνολικά σε ποτά το έτος μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2004, κατανάλωσαν 1.760 εκατ. λίτρα, έναντι 1.807 εκατ. λίτρων το προηγούμενο έτος, μία μείωση σε ποσοστό της τάξης του 2,6%.

Η κατά κεφαλήν κατανάλωση κρασιού, αυξήθηκε 2,6% την ίδια χρονική περίοδο, φθάνοντας στα 27,5 λίτρα, από 26,8 λίτρα, αντιστοίχως.

Η κατανάλωση των ποτών γενικώς, αυξήθηκε στα 2,05 λίτρα το άτομο, ηλικίας άνω των 15 ετών. Αλλά, τα στοιχεία δείχνουν μαζική αύξηση της ποσότητας κατανάλωσης των αναμεμειγμένων ποτών, στα 13,87 εκατ. λίτρα το 2004, από 1,59 εκατ. λίτρα, πριν από τρία χρόνια.

Η κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με την αναλύτρια Sandra Jones, του Πανεπιστημίου του Wollongong, δείχνει ότι η μπύρα απειλείται σε δύο μέτωπα, με τους γηραιότερους Αυστραλούς, που πίνουν τώρα περισσότερο κρασί και τους νεότερους, που στρέφουν το ενδιαφέρον τους από την μπύρα στα αναμεμειγμένα ποτά.

Σύμφωνα με το Web site, της Foster's (www.fosters.com.au), της μεγαλύτερης ζυθοποιΐας της Αυστραλίας, οι Αυστραλοί πίνουν λιγότερο κατά κεφαλήν μπύρα απ'ό,τι οι Τσέχοι, οι Γερμανοί, οι Ιρλανδοί, οι Αυστριακοί, οι Βρετανοί, οι Βέλγοι και οι Λουξεμβούργιοι, αλλά περισσότερο απ'ό,τι οι Αμερικανοί, οι Νεοζηλανδοί, οι Φιλανδοί, οι Ούγγροι, οι Ισπανοί, οι Καναδοί, οι Ολλανδοί και οι Σλοβάκοι.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα