Mitsubishi Fuso: Προσέλαβε πρώην στέλεχος της Nissan, σε θέματα ποιότητας

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2005 11:59

Η Mitsubishi Fuso Truck & Bus Corp., η οποία πέρυσι, ανακάλεσε τα περισσότερα οχήματά της στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε, ότι προσέλαβε ένα πρώην υπάλληλο της Nissan Motor Co., προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα των προϊόντων της.

Ο Νaoya Hasegawa, 60 ετών, ορίστηκε αντιπρόεδρος της εταιρείας, υπεύθυνος για την ποιότητα, στη διοίκηση της Fuso, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Ο Hasegawa, πήγε στη δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Nissan, το 1967 και εργάστηκε για την ποιότητα των αυτοκινήτων της. Οι μέτοχοι της Fuso, ενέκριναν επίσης τον διορισμό του Harald Boelstler, στη θέση του προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας.

Η Fuso, η οποία κατά 85% ανήκει στην DaimlerChrysler AG, προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα του σήματός της, σε συνδυασμό με την ποιότητα των οχημάτων της, μετά την παραδοχή, ότι απέκρυπτε διαμαρτυρίες πελατών για περίπου 30 χρόνια. Ο αριθμός των ανακλήσεων από τη Fuso για έξι ελαττωματικά μέρη, όπως το κεντρικό τμήμα του τροχού και το περίβλημα του αμπραγιάζ, ανήλθαν σε περισσότερες από 848.000 μέχρι τον Μάϊο του 2004. Ο Boelstler, στοχεύει στον περιορισμό της μείωσης των πωλήσεων στο εσωτερικό, οι οποίες κινούνται πτωτικά από τον Απρίλιο του 2004.

Οι πωλήσεις των οχημάτων της Fuso, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων φορτηγών Canter και Super Great, μειώθηκαν το πρώτο πεντάμηνο του 2005 σε ποσοστό 35%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Japan Automobile Dealers Association, έναντι μείωσης των πωλήσεων 1,6% της Isuzu Motors Ltd., της μεγαλύτερης παραγωγού φορτηγών της Ιαπωνίας και ανόδου 0,1% των πωλήσεων της Hino Motors Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης του κλάδου, την ίδια χρονική περίοδο.

Η Hasegawa εστάλη να εργαστεί στον μεγαλύτερο μέτοχο της Nissan, την Renault SA, στο τμήμα ποιότητας στο Παρίσι, το 1999, ως αντιπρόεδρος, μέχρι την ανάληψη της νέας του θέσης στη Fuso, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Boelstler, ήταν ο αντιπρόεδρος πωλήσεων του τμήματος Mercedes-Benz της DaimlerChrysler, πριν πάει στη Fuso. Επίσης, εργάστηκε στην πρώην μητρική εταιρεία της Fuso, Mitsubishi Motors Corp., ως εκτελεστικός διευθυντής υπεύθυνος των προμηθειών για δύο χρόνια, μέχρι και το 2002.

Το διοικητικό συμβούλιο, ενέκρινε επίσης τον διορισμό του Keisuke Egashira, 73 ετών, στη θέση του προέδρου της Fuso, αντικαθιστώντας τον Michio Hori, σύμφωνα με την εταιρεία. Πριν την ανάληψη της θέσης αυτής στη Fuso, o Egashira εργάστηκε ως διευθυντής στην DaimlerChrysler Japan Co.

Το λοιπό 15% της Fuso, ανήκει στο όμιλο Mitsubishi, στον οποίο περιλαμβάνεται η Mitsubishi Heavy Industries Ltd. και η Mitsubishi Corp.

Οι μετοχές της Fuso, δεν διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα