Cosmote: Εγκρίθηκε η συμμετοχή με 70% στην Cosmorom

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2005 12:10

Tη συμμετοχή της Cosmote με ποσοστό 70% στο μετοχικό κεφάλαιο της ρουμανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Cosmorom, ενέκρινε σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της πρώτης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συμφωνίας με την Cosmorom και τη μητρική εταιρεία Romtelecom, η Cosmote θα συμμετάσχει με το ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Cosmorom κατά τρόπον ώστε μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Cosmote να κατέχει το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της Cosmorom, ενώ η Romtelecom θα διατηρήσει το 30%. Κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, όλες οι υποχρεώσεις της Cosmorom, εκτός από υποχρεώσεις μέχρι του ποσού των 18 εκατ. ευρώ, θα έχουν κεφαλαιοποιηθεί ή διαγραφεί. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο συμφωνίας μετόχων μεταξύ της Cosmote και της Romtelecom, προβλέπονται ορισμένα δικαιώματα μειοψηφίας για τη Romtelecom.

Η Cosmorom, τρίτος πάροχος κινητής τηλεφωνίας GSM στη Ρουμανία, της οποίας οι δραστηριότητες είχαν περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, διαθέτει άδεια κινητής τηλεφωνίας 2ης γενιάς, η οποία τροποποιήθηκε ώστε να περιλαμβάνει το δικαίωμα χρήσης συχνοτήτων τόσο στο φάσμα EGSM 900 όσο και στο φάσμα GSM 1800. Αντίστοιχα, η διάρκεια της άδειας της COSMOROM έχει παραταθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2014.

Η Cosmote, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, με την εμπειρία που διαθέτει από την επιτυχημένη δραστηριοποίησή της τόσο στην Ελλάδα όσο στην Αλβανία, τη Βουλγαρία και την πΓΔΜ, θα προχωρήσει στην επαναδραστηριοποίηση της Cosmorom.

Η σύμβαση προβλέπει ότι η συναλλαγή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 16.8.2005. Ωστόσο, μετά την έγκρισή της από τη σημερινή Γενική Συνέλευση, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα