Παρουσίαση του νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη 2005-2006

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2005 14:02

Το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη 2005-2006 παρουσιάστηκε σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας.

Όπως υπογράμμισε κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, «η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και η ταυτόχρονη ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής αποτελούν διττό στόχο, που υπηρετεί με μεθοδικότητα και επιμονή η κυβέρνηση Καραμανλή. Η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού είναι ύψιστη εθνική και κοινωνική προτεραιότητα για όλους μας».

«Η ανάπτυξη της οικονομίας μας είναι μονόδρομος, αν θέλουμε πραγματικά να αυξήσουμε το Εθνικό μας Πλεόνασμα, για να προχωρήσουμε στη συνέχεια σε αποτελεσματικές διαδικασίες αναδιανομής, προς όφελος των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των ανέργων και όλων εκείνων των κοινωνικών ομάδων, που είναι ευάλωτες στον κοινωνικό αποκλεισμό», πρόσθεσε ο υπουργός Απασχόλησης.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης, Δημήτρης Κοντός παρουσίασε τους βασικούς άξονες της «Πολιτικής για την Κοινωνική Ενσωμάτωση», όπως έχουν συμπεριληφθεί στο ΕΣΔΕΝ 2005-2006, επισημαίνοντας ότι η επιτυχία στους συγκεκριμένους τομείς αποτελεί για την κυβέρνηση άμεση προτεραιότητα.

Το ΕΣΔΕΝ 2005-2006 συνοψίζει τους κεντρικούς στόχους της ακολουθούμενης πολιτικής στους εξής τέσσερις άξονες:

Α) νέα αναπτυξιακή πολιτική

Β) εθνικό συντονισμό της κοινωνικής πολιτικής

Γ) ενίσχυση της οικογένειας

Δ) στήριξη των ατόμων που στερούνται της οικογενειακής δομής και άλλων ευάλωτων ομάδων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα