Plias: Περιορισμός ζημιών στο πρώτο τρίμηνο

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2005 16:20

Στις 435 χιλ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2005 οι ζημίες της εταιρείας Plias ΑΒΕΕ έναντι ζημιών ύψους 1,057 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 3,385 εκατ. ευρώ έναντι 2,225 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2004, παρουσιάζοντας αύξηση 52%.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η βελτίωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας οφείλεται αφενός στη συνέχιση της αναδιάρθρωσης της δομής και του σημαντικού περιορισμού των διοικητικών δαπανών και αφετέρου στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες για την παραγωγή φασόν και private label προϊόντων, στον ανασχεδιασμό των προϊόντων Παπουτσάνης και τον εξορθολογισμό του προϊοντικού μίγματος, ενέργειες οι οποίες έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς.

Σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου διαμορφώθηκε σε € 8,087 εκατ. έναντι € 13,217 εκατ., την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, παρουσιάζοντας μείωση κατά 39%.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η μείωση αυτή οφείλεται στη διακοπή της διανομής προϊόντων τρίτων, που δεν παρουσίαζαν κερδοφορία.

Τα αποτελέσματα μετά από Φόρους του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε ζημίες € 1,391 εκατ. έναντι ζημιών € 3,110 εκατ., το αντίστοιχο διάστημα του 2004.

Τα παραπάνω στοιχεία έχουν καταρτιστεί σύμφωνα με τα εφαρμοζόμενα πλέον Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2005, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Plias, κ. Αδ. Λέντσιος, ανέφερε: «Ο πρώτος χρόνος της αναδιάρθρωσης του Ομίλου Plias ολοκληρώθηκε και το πρώτο τρίμηνο του 2005 παρουσιάζει ουσιαστική βελτίωση σε όλα τα επίπεδα, η οποία αναμένεται να συνεχισθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Σε λειτουργικό επίπεδο, αφενός υλοποιήσαμε ήδη και εξακολουθούμε να υλοποιούμε μια σειρά από μέτρα αναδιάρθρωσης και ενίσχυσης της εταιρείας Plias ΑΒΕΕ και των θυγατρικών της και αφετέρου βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τις συνεργαζόμενες Τράπεζες για τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής κατάστασης του Ομίλου. Σίγουρα, μια αναδιάρθρωση τέτοιου μεγέθους απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την υλοποίησή της, όμως τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα