Εκδήλωση της Grant Thornton για τις εξελίξεις στον ασφαλιστικό κλάδο

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 12:59
UPD:13:08
Shutterstock

Οι εξελίξεις στον κλάδο των ασφαλειών βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης της Grant Thornton με θέμα «2nd Insurance breakfast event: EIOPA 2016 Stress Tests - Get yourselves prepared», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της εκδήλωσης ήταν να προσφέρει «μια ευκαιρία για επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών μεταξύ στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου».

Η φετινή εκδήλωση εστίασε στις παραμέτρους και στα διδάγματα της εμπειρίας των τεχνικών εποπτικών ασκήσεων, με στόχο να παρασχεθεί μία ποιοτική ενημέρωση της αγοράς, στα πλαίσια της προετοιμασίας των ασφαλιστικών οργανισμών εν όψει της άσκησης stress test του 2016, οι οποίες θα διενεργηθούν υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Αρχής EIOPA.

Ο Bharat Raj, υψηλόβαθμο στέλεχος της Grant Thornton, από το βήμα του της εκδήλωσης, παρέθεσε τα σημεία που θα πρέπει να δώσουν προσοχή οι ασφαλιστικές εταιρείες κατά την προετοιμασία τους, εν όψει των Stress tests 2016.

Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Γιάννης Λέος, Financial Services Partner και Δημήτρης Καβούκας, Senior Manager, Financial Services – αμφότεροι, στελέχη της Grant Thornton στην Ελλάδα - παρουσίασαν διάφορα παραδείγματα από πρόσφατες εποπτικές ασκήσεις στην νοτιοανατολική Ευρώπη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι ελεγχόμενοι, στις οδηγίες των εποπτικών αρχών και στα αποτελέσματα που προέκυψαν από τους συγκεκριμένους ελέγχους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα