Guangdong Bank: Προς πώληση μετοχών της στο Χρηματιστήριο

Σύμφωνα με τραπεζίτες, όπως μετέδωσε το Bloomberg News
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005 09:34

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 700 εκατ. δολ. ενδέχεται να αντλήσει, από τη δημόσια εγγραφή της το επόμενο έτος, η Guangdong Development Bank, η μεγαλύτερη δανείστρια της Κίνας, σύμφωνα με τραπεζίτες που γνωρίζουν καλά την εμπορική συναλλαγή, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Στελέχη από την Citigroup Inc. και την Deutsche Bank AG, βρισκόντουσαν ανάμεσα των άλλων αξιωματούχων της Guangdong Development, κατά τη σύσκεψη που έγινε στις 24 Ιουνίου, στην πόλη Guangzhou, είπαν οι ίδιοι, οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η κινεζική δανείστρια, που ελέγχεται από την τοπική κυβέρνηση της Guangdong, προσλαμβάνει συμβούλους, οι οποίοι θα την βοηθήσουν στην πώληση μεριδίου σε έναν επενδυτή και θα την προετοιμάσουν για την πρώτη πώληση των μετοχών της στο ευρύ κοινό.

Οι κινεζικές τράπεζες, έχουν επιβαρυνθεί με περισσότερα από 205 δισ. δολ. ΗΠΑ επισφαλή δάνεια, μετά από πέντε δεκαετίες κατευθυνόμενης δανειοδοτικής πολιτικής, και προσπαθούν να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους, καθώς ο ανταγωνισμός από τις ξένες τράπεζες εντείνεται. Η Bank of Communications, η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας, πούλησε 1,88 δισ. δολ. σε μετοχές, την εβδομάδα που πέρασε, κατά τη δημόσια εγγραφή της στο Χονγκ Κονγκ.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Guangdong, Xiao Guang, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, όπως και ο γενικός διευθυντής της Guangdong Development Bank. Ο Michael West, εκπρόσωπος της Deutsche Bank στην Ασία, της Citigroup στο Χονγκ Κονγκ, Richard Tesvish και της Goldman στο Χονγκ Κονγκ, Edward Naylor, επίσης αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα