KPN: Προς εξαγορά της Telfort, αντί 1,12 δισ. ευρώ

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005 10:41

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της Telfort BV, της υπ' αριθμόν τρία, εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ολλανδίας, αντί του ποσού του 1,12 δισ. ευρώ (1,36 δισ. δολ. ΗΠΑ), με στόχο την αύξηση των πελατών της στα 2,4 εκατ., έκλεισε η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ολλανδίας, Royal KPN NV.

Η KPN, θα καταβάλλει 980 εκατ. ευρώ, για την Telfort, που εδρεύει στο Αμστερνταμ, για επιπλέον μάξιμουμ 140 εκατ. ευρώ, με βάση συγκεκριμένους παράγοντες επίδοσης, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της KPN, προς το Euronext.

Η εξαγορά, θα ανεβάσει τον αριθμό συνδρομητών κινητής της KPN, σε περίπου 20 εκατομμύρια. Η Telfort, που ακολουθεί την KPN και την Vodafone Group Plc, από πλευράς αριθμού συνδρομητών, στην Ολλανδία, αύξησε τις πωλήσεις της κατά 20%, στα 509 εκατ. ευρώ, τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, περίοδος κατά την οποία, τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 166,8 εκατ. ευρώ, από 30,1 εκατ. ευρώ.

«Η εμπορική συναλλαγή θα δώσει τη δυνατότητα επίτευξης του στόχου των κερδών ανά μετοχή σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40%», ανέφερε στην ανακοίνωση ο εκτελεστικός διευθυντής της KPN, Ad Scheepbouwer.

H Telfort είναι το πρώην ολλανδικό τμήμα της O2 Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας, από πλευράς πελατών. Η O2, πούλησε τη δραστηριότητα στην Greenfield Capital Partners, αντί του ποσού των 25 εκατ. ευρώ το 2003. Πέρυσι, ο Ολλανδός εκατομμυριούχος, Marcel Boekhoorn, αγόρασε μερίδιο 52% στην Telfort.

Μέρος της εμπορικής συναλλαγής, περιλαμβάνει την απορρόφηση των λειτουργικών ζημιών πλέον των 900 εκατ. ευρώ, από την KPN, που αντιπροσωπεύουν αξία περίπου 180 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα