ΚΡΙ - ΚΡΙ: Βελτίωση μεγεθών στο πρώτο τρίμηνο

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005 11:18

Αισθητή βελτίωση παρουσίασαν στο πρώτο τρίμηνο του 2005 τα μεγέθη του Ομίλου ΚΡΙ-ΚΡΙ βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.

Ο κύκλος εργασιών της ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ ανήλθε σε 4.840 χιλ. ευρώ, έναντι 3.885 χιλ. ευρώ του έτους 2004, αυξημένος κατά 24,6%.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας (EBITDA) έφτασαν τις 924 χιλ. ευρώ, αυξημένα κατά 48,4%, ενώ τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν άνοδο κατά 47,5%, σε σχέση με την περυσινή περίοδο, φτάνοντας τις 496 χιλ. ευρώ. Το περιθώριο μικτού κέρδους που διαμορφώθηκε σε 47,1%, αυξημένο κατά 1,99 ποσοστιαίες μονάδες.

Ανάλογες ήταν και οι επιδόσεις σε ενοποιημένο επίπεδο. Οι πωλήσεις του Ομίλου ΚΡΙ-ΚΡΙ ανήλθαν σε 5.016 χιλ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων άγγιξαν τις 459 χιλ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, οι προοπτικές για το υπόλοιπο της χρήσης αναμένονται θετικές. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το εμπορικό δίκτυο της εταιρείας έχει επεκταθεί με την προσθήκη 1.300 νέων σημείων πώλησης παγωτού, στη γκάμα των προϊόντων της προστέθηκαν 12 νέοι κωδικοί, ενώ διευρύνθηκε η συνεργασία με τις αλυσίδες ΑΒ Βασιλόπουλος και ΜΕΤΡΟ σε νέα καταστήματα και νέους κωδικούς.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια για σύναψη νέων συνεργασιών για την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, ενώ προωθείται η επέκταση των ήδη επιτυχημένων συνεργασιών με τη Mars, την ΙΟΝ και την 3Ε. Η διοίκηση της ΚΡΙ-ΚΡΙ, όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της, εφαρμόζει με συνέπεια την μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική της, προωθώντας επενδυτικό πλάνο 10 εκ. ευρώ. Οι επενδύσεις αυτές στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας, καθώς και τη διεύρυνση του εμπορικού δικτύου.

Όπως επισημαίνεται, η σημαντική αύξηση των οικονομικών μεγεθών της ΚΡΙ-ΚΡΙ στο πρώτο τρίμηνο του 2005 δεν αντικατοπτρίζει την ετήσια μεταβολή τους. Βάσει των προβλέψεων της εταιρείας, τα μεγέθη σε επίπεδο μητρικής εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν αύξηση 15% όσον αφορά τις πωλήσεις και 10% όσον αφορά τα προ φόρων κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΚΡΙ



Σχολιασμένα