Advanced Micro: Mήνυση κατά της Intel για «εξαναγκασμό» πελατών

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005 12:23

ΜΗΝΥΣΗ, κατά την ανταγωνίστριάς της, Intel Corp., επικαλούμενη ότι απομάκρυνε δεκάδες δυνητικούς πελάτες της, κατέθεσε η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής chip για προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στον κόσμο, Advanced Micro Devices Inc.

H μήνυση κατά της Intel, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής chip, στον κόσμο, σε δικαστήριο του Delaware, αφορά στον εξαναγκασμό δυνητικών πελατών της Advanced Micro, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Η ίδια υποστήριξε, ότι αναγνώρισε 38 εταιρείες τις οποίες η Intel εξανάγκασε να μείνουν μακριά από την Advanced Micro, συμπεριλαμβανομένης της Dell Inc., της Sony Corp. και της Toshiba Corp.

H αξίωση ακολουθεί την απόφαση του Οργανισμού Εμπορίου της Ιαπωνίας, τον Μάρτιο, ότι η Intel, παραβίασε τους νόμους κατά του μονοπωλίου της χώρας, με την προσφορά εκπτώσεων στις ιαπωνικές εταιρείες κομπιούτερ υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα συμφωνήσουν αν περιορίσουν τις εργασίες τους με ανταγωνίστριες εταιρείες παραγωγής chip της Intel.

«Η Intel διατηρεί παράνομο μονοπώλιο κερδών εις βάρος των καταναλωτών και των κατασκευαστών κομπιούτερ, των οποίων τα περιθώρια κέρδους είναι λεπτά σαν την λεπίδα ενός ξυραφιού», ανέφερε ο Thomas M. McCoy, αντιπρόεδρος σχέσεων και επικεφαλής διοικητικού της Advanced Micro, σε δήλωσή του.

«Η Intel, δεν έλαβε καμμία νόμιμη κλήση από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, σχετικά με το θέμα και όπως είναι φυσικό δεν είμαστε σε θέση να το σχολιάσουμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Intel, Mathias Raech, σε τηλεφωνική του δήλωση από το Μόναχο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα