Μέρισμα 0,075 ευρώ δίνει η ΕΒΙΚ

Εκδοση ομολογιακού δανείου
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005 13:53

Τη διανομή μερίσματος 0,075 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2004 αποφάσισε ομόφωνα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ΕΒΙΚ.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρείας με τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α την Πέμπτη 30/06/2005. Από την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2005 οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α χωρίς το δικαίωμα για μέρισμα χρήσης 2004. Για την ημερομηνία έναρξης και τον τρόπο καταβολής του μερίσματος η γ.σ. εξουσιοδότησε το δ.σ. να λάβει σχετική απόφαση.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης την αλλαγή του τόπου επένδυσης του επενδυτικού προγράμματος το οποίο θα χρηματοδοτηθεί κατά 2.700 χιλ. από τα αντληθέντα κεφάλαια και 3.300 χιλ. από Ίδια συμμετοχή και Επιδότηση του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη ή Αφορολόγητα Αποθεματικά. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται και στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας, είχε προγραμματισθεί το σύνολο των επενδύσεων που αφορούν την κατασκευή μιας σύγχρονης βιομηχανικής μονάδας συσκευασίας και τυποποίησης βιολογικών προϊόντων να υλοποιηθεί στην περιοχή Οινοφύτων Βοιωτίας και αποφασίστηκε η αλλαγή του τόπου πραγματοποίησης της ανωτέρω επένδυσης στην περιοχή Βάρδα Ηλείας. Αποφασίστηκε ακόμη ομόφωνα η μετάθεση των εργασιών του πρώτου εξαμήνου του 2005 στα επόμενα εξάμηνα διατηρουμένου κατά τα λοιπά του αρχικού επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας.

Τέλος, η γενική συνέλευση αποφάσισε την έκδοση από την εταιρεία κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 6 εκ. ευρώ που θα διατεθεί με ιδιωτική τοποθέτηση και εξουσιοδότησε το Δ.Σ να καθορίσει τους ειδικότερους όρους έκδοσης και διάθεσης του κοινού ομολογιακού δανείου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα