Αλογοσκούφης: Το ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με διάλογο μακράς πνοής

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005 13:56

Eρωτήσεις για το φλέγον θέμα του ασφαλιστικού δέχθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε ότι το κόστος για το ασφαλιστικό των Τραπεζών θα το καλύψουν οι ίδιες οι Τράπεζες και υπογράμμισε ότι το ευρύτερο θέμα του ασφαλιστικού πρέπει να αντιμετωπιστεί με διάλογο, μακράς πνοής.

Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, «αναδείχθηκε στη Βουλή το γεγονός ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα των συντάξεων στον τραπεζικό τομέα, χωρίς να επιβαρύνει ούτε το ΙΚΑ, ούτε το Δημόσιο, διότι όλο το κόστος θα το πληρώσουν οι Τράπεζες».

Επίσης, σημείωσε ο κ. υπουργός, «αναδείχθηκε ότι υπάρχει ένα ευρύτερο θέμα ασφαλιστικού. Ότι ο νόμος Ρέππα έχει πολύ μεγάλες αδυναμίες, γιατί, στην ουσία, έχει μετακυλήσει όλο το κόστος της χρηματοδότησης του ΙΚΑ στο δημόσιο και στον προϋπολογισμό. Αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα ευρύτερου ασφαλιστικού, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με διάλογο, μακράς πνοής, όπως έχει επανειλημμένως πει και στο παρελθόν η κυβέρνηση. Διάλογος που πρέπει να γίνει μέσα σε ένα κλίμα συναίνεσης και μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και μεταξύ των κοινωνικών εταίρων». «Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το διάλογο για το ασφαλιστικό», τόνισε ο κ. Αλογοδκούφης και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα του ασφαλιστικού είναι υπαρκτό. Και ο διάλογος πρέπει να γίνει με ηρεμία, σε βάθος χρόνου, ώστε να δούμε τί χρειάζεται να γίνει για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα, που είναι ένα εθνικό πρόβλημα».

Ερωτηθείς για αν θα αποσύρει την τροπολογία του ο κ. Έβερτ, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε: «Αυτά δεν μπορώ να τα κρίνω εγώ. Όπως ξέρετε, η Κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί στη Βουλή, με τη ρύθμιση που έχει εγκριθεί από την Κυβερνητική Επιτροπή. Η ρύθμιση αυτή είναι απολύτως αεροστεγής. Κάναμε κάποιες τεχνικού χαρακτήρα βελτιώσεις, αλλά, από κει και έπειτα, στον καθένα εναπόκειται το τι θα κάνει».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ., Απόστολου Σταύρου, ο κ. Έβερτ πείστηκε από τις διευκρινίσεις που του εδόθησαν και θα αποσύρει την επίμαχη τροπολογία του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα