Αυξημένα κατά 10,6% τα κέρδη του Ομίλου Δέλτα

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005 15:02

Σε € 12,5 εκατ. ανήλθαν, με βάση τα ΔΠΧΠ, τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου εταιρειών Δέλτα Συμμετοχών στο πρώτο τρίμηνο του 2005 σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 10,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο, όταν αυτά είχαν διαμορφωθεί στα € 11,3 εκατ..

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 10,9% από € 25 εκατ. στα € 27,8 εκατ., ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) ανήλθαν σε € 20,5 εκατ. από € 15,6 εκατ., αυξήθηκαν δηλαδή κατά 31,4%.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα αυτά επιτεύχθηκαν παρά τη μείωση των πωλήσεων κατά 3,9%, από € 152 εκατ. στα € 146 εκατ., γεγονός που οφείλεται στη συνεχή μείωση του κόστους και στην επίτευξη οικονομιών κλίμακας για τον Όμιλο συνολικά.

Η πτώση των πωλήσεων, όπως υπογραμμίζεται, εξηγείται από τη γενικότερη επιβράδυνση της καταναλωτικής δαπάνης κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς και από την παραδοσιακή εποχικότητα που πάντα παρατηρείται στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο όχι μόνο στην αγορά του παγωτού, αλλά και σε άλλα προϊόντα του Ομίλου. Έτσι, όπως τονίζεται, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι οι εξελίξεις στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αντιπροσωπεύουν την προοπτική του Ομίλου για όλο το έτος.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, η τάση αυτή έχει ήδη αντιστραφεί, ενώ, παράλληλα, οι εταιρείες του Ομίλου εισήγαγαν μία σειρά από νέα προϊόντα τόσο στην αγορά γάλακτος όσο και στην αγορά μαζικής εστίασης. Με τις εξελίξεις αυτές η διοίκηση του Ομίλου βάσιμα θεωρεί ότι θα υλοποιηθούν οι προβλέψεις της για ετήσια άνοδο των πωλήσεων της τάξεως του 5% και για άνοδο του EBITDA που θα υπερβεί το 10%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα