Λουκέτο από την Pyrsos Security

Έπειτα από 22 έτη παρουσίας στην Ελλάδα - 800 άτομα προστίθενται στη λίστα των ανέργων
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 10:50
UPD:12:44
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Άλλα 800 άτομα προστίθενται στη λίστα των ανέργων μετά το «λουκέτο» στην εταιρεία Pyrsos Security, με δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών παροχής ασφάλειας, η οποία διένυε την 22η οικονομική χρήση.

Χθες ήταν η τελευταία ημέρα λειτουργίας της εταιρείας, στην οποία οι εξελίξεις ήταν αιφνιδιαστικές, κατά τους εργαζομένους, αλλά και εν πολλοίς προδιαγεγραμμένες, όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, που μιλούν για στάση πληρωμών της εταιρείας απέναντι σε πιστωτές, εδώ και αρκετούς μήνες, ήδη από την περσινή χρονιά.

Πάντως αρκετοί εργαζόμενοι ήλπιζαν σε έξοδο της εταιρείας από την κρίση και με απογοήτευση παρέδιδαν χθες στολές, ρούχα, εξοπλισμό, χωρίς να διατηρούν μάλιστα πολλές ελπίδες για αποζημιώσεις από τα προβλεπόμενα στον πτωχευτικό νόμο. Στο πλαίσιο της διεκδίκησης των δεδουλευμένων τους σχεδιάζουν κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η εταιρεία έφθασε να διαθέτει αντιπροσώπους σε πάνω από 40 πόλεις της Ελλάδας και δεν ήταν εύκολο να εικάσει κανείς την κατάληξή της, τουλάχιστον μέχρι πριν από δύο-τρία χρόνια. Σημειώνεται ότι το 2013 είχε εμφανίσει κέρδη προ φόρων 205 χιλ. ευρώ από 202 χιλ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση με πωλήσεις στα 13,3 εκατ. ευρώ από 14 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Οι πωλήσεις πιέστηκαν και στις επόμενες χρήσεις ενώ σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας, το 2014 εμφάνισε πωλήσεις 10,8 εκατ. ευρώ με κέρδη προ φόρων 70,9 χιλ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ΠΥΡΣΟΣ Security Α.Ε. ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1994 από ένα πρώην διοικητικό στέλεχος της IBM, έναν στρατηγό εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας με εκτεταμένη εμπειρία στις υπηρεσίες ασφαλείας, έχοντας υπάρξει αναλυτής σχεδιασμού ασφαλείας της Wackenhut για την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και δύο ναυάρχους εν αποστρατεία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Η εταιρεία χρηματοδοτήθηκε από αμιγώς ελληνικά συμφέροντα κι έφθασε να κατέχει σημαντικό μερίδιο στον κλάδο. Το 1998 η εταιρεία επέκτεινε τις υπηρεσίες της στον τομέα των χρηματαποστολών επενδύοντας σε αγορά πλήθους τεθωρακισμένων οχημάτων, ενώ έγινε μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Εταιρειών Χρηματαποστολών (European Security Transport Association - ESTA) το 2000.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα