ΕΚΧΑ: 24 υποψήφιοι ανάδοχοι για τις 32 μελέτες κτηματογράφησης

Τρίτη, 31 Μαΐου 2016 19:06
UPD:19:09
EUROKINISSI/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Οι 32 μελέτες προκηρύχθηκαν στις 8 Απριλίου, ενώ ο αριθμός των προσφορών ανά σύμβαση κυμαίνεται από 2 έως 7. Επίσης, συμβάσεις μικρού σχετικά προϋπολογισμού προσέλκυσαν αυξημένο αριθμό προσφορών.

Σε 111 ανέρχονται οι προσφορές που κατατέθηκαν από 24 υποψήφιους αναδόχους για τις 32 συμβάσεις του διαγωνισμού ΚΤΙΜΑ-16, που αφορούν στην κτηματογράφηση του υπολοίπου της χώρας, όπως ανακοίνωσε η «Εθνικό Κτηματολόγια και Χαρτογράφηση Α.Ε.» (ΕΚΧΑ), μετά από της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών τη Δευτέρα.

Οι 32 μελέτες προκηρύχθηκαν στις 8 Απριλίου, ενώ ο αριθμός των προσφορών ανά σύμβαση κυμαίνεται από 2 έως 7. Επίσης, συμβάσεις μικρού σχετικά προϋπολογισμού προσέλκυσαν αυξημένο αριθμό προσφορών.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΚΧΑ, «τα πρώτα αυτά στοιχεία ήδη συνιστούν ένδειξη λειτουργίας υγιούς ανταγωνισμού και επιβεβαιώνουν βασικές επιλογές σχεδιασμού της επαναπροκήρυξης της κτηματογράφησης, όπως την μεγαλύτερη δυνατή διακύμανση των προϋπολογισμών των συμβάσεων και την ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών».

Την Παρασκευή 3/6/2016 θα πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική αποσφράγιση των φακέλων «Δικαιολογητικά Συμμετοχής». Από τη στιγμή εκείνη, τόσο η Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών όσο και οι διαγωνιζόμενοι αποκτούν ηλεκτρονική πρόσβαση στο περιεχόμενο των φακέλων αυτών.

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο που θα γνωστοποιηθεί σε αυτούς των οποίων οι προσφορές θα έχουν κριθεί αποδεκτές, μετά την αξιολόγηση των στοιχείων.

Η τελευταία αυτή φάση κτηματογράφησης της χώρας εκ παραλλήλου με την επανεκκίνηση των διαδικασιών που αφορούν στους δασικούς χάρτες όπως αυτές προδιαγράφονται από το πρόσφατο σχετικό νομοθέτημα, εγγυώνται την ολοκλήρωση του έργου του εθνικού κτηματολογίου το 2020, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα