Θ. Δρίτσας: Η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας σε ΟΛΠ - ΟΛΘ πρέπει να είναι πλήρης

Τρίτη, 31 Μαΐου 2016 15:13
UPD:15:14
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

O υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας (φωτ. αρχείου).

Τη δημόσια τοποθέτηση και δέσμευση των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού, ότι ανεξάρτητα από το νέο τοπίο και τις εξελίξεις με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, «πρέπει να διασφαλιστούν σταθερές και ασφαλείς θέσεις εργασίας», επανέλαβε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, εγκαινιάζοντας  τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, στη Μηχανιώνα, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΜΠΕ ο κ. Δρίτσας τόνισε πως «έχουμε κάνει ρυθμίσεις και έχουμε πάρει πρωτοβουλίες και στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για τη Δημόσια Αρχή Λιμένα, ενώ φροντίσαμε να υπάρχει πρόβλεψη και στη σύμβαση παραχώρησης. Υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο, δεν είμαστε στο μηδέν και θέση της κυβέρνησης είναι ότι η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας πρέπει να είναι πλήρης».

Ερωτηθείς για τη διαγωνιστική διαδικασία ιδιωτικοποίησης των λιμανιών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, ο κ. Δρίτσας ξεκαθάρισε πως «το ΤΑΙΠΕΔ έχει αποκλειστικά την ευθύνη τόσο για τη διαγωνιστική διαδικασία, όσο και για τα χρονοδιαγράμματα».

Επισήμανε ωστόσο ότι «το ΤΑΙΠΕΔ ανήρτησε προ ημερών στη σχετική πλατφόρμα, προς τους υποψηφίους αγοραστές που επιθυμούν να καταθέσουν προτάσεις προσφορών για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ένα προσχέδιο σύμβασης παραχώρησης, που κατά δήλωση του ταμείου, είναι προσωρινό και μη δεσμευτικό».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δρίτσας σημείωσε πως «ως εκ τούτου υπάρχουν ζητήματα που μπορούν ακόμα να συζητηθούν».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα