Alpha Bank: Aυξημένα κατά 5% τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη στο α΄ τρίμηνο

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 09:14
UPD:09:52

Σε 95,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο, βάσει των διεθνών λογιστικών προτύπων (IFRS), τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Alpha Bank σημειώνοντας αύξηση κατά 5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,41 ευρώ έναντι 0,39 ευρώ του πρώτου περυσινού τριμήνου σημειώνοντας αύξηση κατά 5,13%.

Τα καθαρά έσοδα τόκων ενισχύθηκαν κατά 10,8% ανερχόμενα στα 273,1 εκατ. ευρώ έναντι 246,4 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Τα ίδια κεφάλαιά της μειώθηκαν στα 2,0 δισ. ευρώ βάσει των διεθνών λογιστικών προτύπων (IFRS) από 2,4 δισ. ευρώ βάσει των ελληνικών λογιστικών προτύπων (ΔΛΠ) κυρίως λόγω της αναγνώρισης υποχρεώσεων έναντι ασφαλιστικών ταμείων καθορισμένων παροχών ύψους 523,8 εκατ. ευρώ.

«Η τράπεζά μας επεκτείνεται δυναμικά στις εργασίες λιανικής στην Ελλάδα και επενδύει στο εξωτερικό έτσι ώστε να διασφαλίσουμε διαχρονικά την καλή πορεία της κερδοφορίας μας. Με την ενθάρρυνση της αναπτύξεως και της καινοτομίας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Ομίλου, προχωρούμε στη δημιουργία μιας μεγάλης και ισχυρής τράπεζας που θα γίνει σημείο αναφοράς στον χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το όραμά μας είναι να αποκτήσουμε στις χώρες όπου επεκτεινόμεθα ισχυρή τραπεζική παρουσία ανάλογη της Alpha Bank στην Ελλάδα. Και στην πορεία να δημιουργήσουμε πρόσθετη αξία για τους μετόχους μας», δήλωσε ο κ. Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, εκτελεστικός πρόεδρος της Alpha Bank.

Ο κ. Δημήτριος Μαντζούνης, Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε τα εξής: «Στο πρώτο τρίμηνο του 2005, πραγματοποιήσαμε σημαντική πρόοδο στην αύξηση των μεγεθών μας στα καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια κερδίζοντας μερίδιο αγοράς. Με την απόκτηση δε της Jubanka στη Σερβία, κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την εδραίωση της θέσεώς μας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα, συγκρατήσαμε το κόστος σε ικανοποιητικά επίπεδα παρά την ταχεία αύξηση των δαπανών που σχετίζονται με την ανάπτυξη των εργασιών λιανικής στην Ελλάδα, αλλά και την επέκταση του δικτύου και την πρόσληψη προσωπικού στο εξωτερικό.

»Με την εφαρμογή, τέλος, των διεθνών λογιστικών προτύπων, επιβεβαιώνεται η υγιής χρηματοοικονομική μας θέση και η ισχυρή κεφαλαιακή μας επάρκεια. Έτσι, οι προοπτικές για μια δυναμικότερη πορεία στο μέλλον ενισχύονται καθώς όλοι εμείς στην Alpha Bank κτίζουμε το αύριο με όραμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα