Kοντά στα υψηλότερα επίπεδα 10 μηνών το δολ. έναντι του ευρώ

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 10:22

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα 10 μηνών, αναρριχήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς εικάζεται, ότι, το χάσμα των βασικών επιτοκίων δανεισμού μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, θα διευρυνθεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, η Federal Reserve των ΗΠΑ, θα αυξήσει αύριο, για ένατη φορά μέσα στο έτος, τα βασικά επιτόκια δανεισμού. Η αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ, βοήθησε το δολάριο να σημειώσει άνοδο 11% έναντι του ευρώ φέτος, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), διατήρησε τα επιτόκιά της αμετάβλητα.

«Δεν περιμένουμε παύση των αυξήσεων από τη Fed σύντομα, οπότε αυτό σημαίνει ότι τα επιτόκια δανεισμού είναι πιο ελκυστικά στις ΗΠΑ και το δολάριο μπορεί να συνεχίσει την θετική του πορεία», ανέφερε ο Sven Friebe, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος, της Credit Suisse Group, στη Ζυρίχη, συμπληρώνοντας: «Οδεύουμε για δολάριο στο 1,20 έναντι του ευρώ».

Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,2038 έναντι του ευρώ, στις 7:20' π.μ., στο Λονδίνο, τοπική ώρα, από 1,2053 δολ., που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το δολάριο, διαπραγματεύθηκε στα 110,13 έναντι του γιέν, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών, από 110,04 γιέν.

Το δολάριο, αναρριχήθηκε στα 110,17 γιέν νωρίτερα σήμερα, μετά την κυβερνητική έκθεση στην Ιαπωνία, η οποία έδειξε, μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάϊο. http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/29/1065906.htm .

Η στήριξη του γιέν κλονίστηκε, καθώς ανησυχία επικρατεί, ότι η αύξηση των τιμών του πετρελαίου, θα αναχαιτίσει την οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας, η οποία εισάγει περίπου το σύνολο του πετρελαίου που καταναλώνει.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα