Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 10:45
UPD:10:52

Sarros Securities: «Στις ΗΠΑ οι αγορές πραγματοποίησαν υψηλά 6 εβδομάδων, βοηθούμενες τόσο από τη βελτίωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης όσο και από την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών πετρελαίου. Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν στο σύνολό τους θετικά επηρεαζόμενες άμεσα από την πτώση του μαύρου χρυσού. Η ελληνική αγορά με τη βοήθεια της Κυβέρνησης, για δύο εβδομάδες συναινεί θετικά για το «Πάμε Στοίχημα» και την επίλυση των εργασιακών στον τραπεζικό κλάδο, τις επόμενες δύο εβδομάδες συναινεί αρνητικά και οι τιμές των μετοχών πέφτουν. Αυτή την εβδομάδα επιστρέψαμε σε θετικό στάδιο. Ξεκάθαρες απαντήσεις σε γεγονότα και αποφάσεις που πάρθηκαν πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους επενδυτές και όχι σκέψεις με θολές ενέργειες απροσδιόριστου αποτελέσματος. Αυτά πιστεύουμε είναι αρκετά για να είμαστε επιφυλακτικοί για την πορεία της ελληνικής αγοράς βραχυπρόθεσμα».

Contalexis Financial Services: Με το πετρέλαιο να πέφτει από τα υψηλά των τελευταίων ημερών και την καταναλωτική εμπιστοσύνη να αγγίζει το υψηλότερο σημείο της την τελευταία τριετία ο δείκτης Dow Jones αντέδρασε σημαντικά. Με μεγάλη ανησυχία οι επενδυτές περιμένουν την συνεδρίαση της FED όπου προβλέπεται αύξηση των επιτοκίων στο 3,25%. Τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επηρεασμένα από το θετικό κλίμα της Αμερικής έκλεισαν σημαντικά υψηλότερα.. Κέρδη και για τον Γ.Δ του ΧΑ με την αξία των συναλλαγών, να ανέρχεται στα 165 εκ. ευρώ.

»Κυρίως ο τραπεζικός κλάδος αλλά και γενικότερα οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης έδωσαν την απαιτούμενη ώθηση στο Γενικό Δείκτη. Σε γενικό επίπεδο θα λέγαμε ότι οι επενδυτές είναι μουδιασμένοι και παραμένουν διστακτικοί στις κινήσεις τους. Η τάση των επενδυτών είναι βραχυπρόθεσμη αναμένοντας τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο».

Fortius Finance: «Η λήξη της προθεσμίας ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του α΄ 3μήνου αύριο, μοιραία φέρνει στο προσκήνιο τα θεμελιώδη μεγέθη των εταιρειών, τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν βασικό σημείο αναφοράς σήμερα. Η κατώτερη από την αναμενόμενη κερδοφορία της Alpha Bank (τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 08:30 σήμερα http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/29/1065922.htm ) εκτιμούμε ότι θα προκαλέσει αρχικά πιέσεις επί του μετοχικού τίτλου, τη στιγμή που η κίνηση του ΓΔ θα εξαρτηθεί από την πορεία του τραπεζικού κλάδου και αυτή του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.

»Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την προσπάθεια απορρόφησης των ρευστοποιήσεων και διατήρησης των χθεσινών κερδών του ΓΔ, με την πορεία και της Εθνικής Τράπεζας μετά από αυτή της Alpha Bank να παίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία του ΧΑ, λόγω της αυριανής ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα