Εγκρίθηκε η προσφορά της Popolare Italiana για την Antonveneta

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 10:51

ΕΓΚΡΙΣΗ, από την αρμόδια αρχή κεφαλαιαγοράς της Ιταλίας, Consob, απέσπασε η Popolare Italiana, για την προσφορά εξαγοράς, της Banca Antonveneta SpA, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ η τράπεζα προς το ιταλικό Χρηματιστήριο.

Η Popolare Italiana, παλαιότερα γνωστη ως Banca Popolare di Lodi Scrl, έκανε αυτήν την ανακοίνωση αργά χθες το βράδυ. Στις 15 Ιουνίου, αύξησε την προσφορά της σε μετρητά και μετοχές για την Antonveneta κατά 5,8%, στα 27,50 ευρώ (33,2 δολ. ΗΠΑ) ανά μετοχή, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την ABN Amro Holding NV, από την εξαγορά της ιταλικής τράπεζας.Η προσφορά της Popolare Italiana συγκρίνεται με την προσφορά της ABN Amro ύψους 26,50 ευρώ ανά μετοχή, σε μετρητά.

Η Popolare Italiana, που εδρεύει στο Λόντι της Ιταλίας, υποχρεώθηκε να κάνει ολόκληρη την προσφορά της σε μετρητά, μετά την απόφαση της Consob στις 11 Μαΐου, ότι η τράπεζα συνωμότησε με συνδεδεμένες προς αυτήν εταιρείες, να δημιουργήσουν ένα μερίδιο μεγαλύτερο του 30% στην Antonveneta.

Ξεχωριστά χθες και τα τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Antonveneta, υπέβαλαν την παραίτησή τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας προς το Χρηματιστήριο. Ο αντιπρόεδρος Giancarlo Folco, ο Gilberto Benetton και ο Gianni Mion, δεν θα αντικατασταθούν αμέσως, επειδή η τράπεζα θα κάνει τη γενική συνέλευση των μετόχων της, στις 25 Ιουλίου.

Η Popolare Italiana, με χρηματιστηριακή αξία λιγότερη από το 1/10 της ABN Amro, μάχεται της μεγαλύτερης ολλανδικής τράπεζας, για να αποκτήσει πρόσβαση στο 1,5 εκατ. πελάτες της Antonveneta και στα 1.000 καταστήματά της στην Ιταλία, τη πιο ελκυστική αγορά καταναλωτικής πίστης της Ευρώπης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα