R&F Properties: Προς έναρξη πώλησης μετοχών αξίας 285 εκατ. δολ.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 11:21

ΑΥΡΙΟ, θα αρχίσει να πουλά, κατά τη δημόσια εγγραφή της, τις μετοχές της, η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων της νότιας πόλης Guangzhou της Κίνας, R&F Properties Co., επιδιώκοντας να αντλήσει το ποσόν των 2,2 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (285 εκατ. δολ. ΗΠΑ), σύμφωνα με τραπεζίτες.

Η R&F Properties, σχεδιάζει να πουλήσει 184 εκατ. νέες μετοχές από 10,70 έως 12,03 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, σε επενδυτές της πόλης και σε ξένους επενδυτές, σύμφωνα με τους ίδιους τραπεζίτες, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όπως μετέδωσε το Bloomberg News. Η εταιρεία, θέλει να επιταχύνει τη διαδικασία της πώλησης, με την προσφορά μετοχών σε μεμονωμένους και θεσμικούς επενδυτές ταυτοχρόνως. Σήμερα, η R&F είπε, ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στις 14 Ιουλίου.

Η Κίνα απαγορεύει τις επενδύσεις στο real estate, προκειμένου να περιορίσει τις τιμές ακίνητης ιδιοκτησίας και την οικονομική ανάπτυξη, η οποία έφθασε στο 9,4% το πρώτο τρίμηνο, καθώς η αύξηση των επενδύσεων σε πάγια περιουσιακά στοιχεία, ώθησαν ανοδικά τις τιμές των πρώτων υλών.

Η εταιρεία, ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την πώληση των μετοχών της, αργότερα σήμερα στο Χονγκ Κονγκ.

Σημειώνεται, ότι, η R&F Properties Co., αποφάσισε να προσφέρει τις μετοχές της αύριο, για την αποφυγή της υποχρέωσης προσκόμισης περισσοτέρων στοιχείων στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, για έγκριση. Οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας λήγουν στα τέλη αυτού του μήνα, κάτι, το οποίο σημαίνει, ότι η πώληση μετοχών πρέπει να αρχίσει μέχρι τότε ή να καθυστερήσει περαιτέρω, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την πώληση των μετοχών της εταιρείας, διαχειρίζεται η Credit Suisse First Boston και η Morgan Stanley, σύμφωνα με την διοίκησή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα