Credit Suisse: Καταργείται μετά από 73 χρόνια το σήμα First Boston

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 11:52

ΣΤΗΝ κατάργηση του ονόματος, First Boston, από το τμήμα των χρηματιστηριακών της δραστηριοτήτων, θα προχωρήσει η Credit Suisse Group, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, βάζοντάς το στη λίστα των ονομάτων, που χάθηκαν από την Wall Street.

Το νέο σήμα της Credit Suisse, θα αντιπροσωπεύει την ιδιωτική, την επενδυτική τραπεζική και τη διαχείριση κεφαλαίων, από τον Ιανουάριο του 2006 και θα επιτρέψει στην τράπεζα να επικοινωνεί καλύτερα με ένα πρόσωπο στην αγορά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της δανείστριας, που εδρεύει στη Ζυρίχη.

Η Credit Suisse, ακολουθεί τη μεγαλύτερη ελβετική ανταγωνίστριά της, UBS AG και μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, η οποία κατήργησε τα σήματα της PaineWebber και της Warburg από το χρηματιστηριακό της τμήμα και την επενδυτική της τράπεζα, περίπου πριν από δύο χρόνια. Οι εξαγορές στην Wall Street, εξαφάνισαν σήματα όπως το Salomon Brothers, Dillon Read και Donaldson Lufkin & Jenrette, ονόματα που κυριαρχούσαν την περασμένη δεκαετία.

«Το σήμα First Boston, είναι γεμάτο από αναμνήσεις του παρελθόντος», ανέφερε ο Dieter Winet, διαχειριστής κεφαλαίων της Swisscanto στη Ζυρίχη, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 39,2 δισ. δολ. σε μετοχές. Το ενδιαφέρον της Credit Suisse, δεν επικεντρώνεται πλέον στην επενδυτική τραπεζική με όλα αυτά τα αστέρια».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Credit Suisse, Oswald Gruebel, 61 ετών, ο οποίος έκανε την παρουσίαση αλλαγής του ονόματος σε συνάντηση περίπου 150 υψηλόβαθμων στελεχών έξω από τη Ζυρίχη, χθες, προσπαθεί να αφήσει πίσω του τα προβλήματα της Credit Suisse First Boston, καθώς προσπαθεί να αναζωογονήσει την κερδοφορία.

Η First Boston, ιδρύθηκε το 1932, ως επενδυτική τράπεζα από την First National Bank of Boston και διαιρέθηκε, μετά τον εξαναγκασμό των εμπορικών τραπεζών να διαχωρίσουν τα χρηματιστηριακά τους τμήματα. Η Credit Suisse, εξαγόρασε μερίδιο στην First Boston το 1978 και απέκτησε όλον τον έλεγχο της εταιρείας, 12 χρόνια αργότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα