Mitsubishi Tokyo: Ενέκριναν οι μέτοχοι τη συγχώνευση με την UFJ

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 13:29

ΤΗΝ συγχώνευση της Mitsubishi Tokyo Financial Group Inc. και της UFJ Holdings Inc., την 1η Οκτωβρίου, ενέκριναν οι μέτοχοι των δύο ιαπωνικών τραπεζών, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, με περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων.

Οι μέτοχοι της Mitsubishi Tokyo, οι οποίοι επεδίωξαν τη συγχώνευση για την επέκταση του τμήματος της καταναλωτικής πίστης και της UFJ, όλοι ψήφισαν υπέρ, κατά τη διάρκεια των ετήσιων τακτικών γενικών συνελεύσεων. Οι κάτοχοι μετοχών της UFJ θα λάβουν 0,62 κάθε μιας μετοχής που κατέχουν, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της να ανέρχεται σε 27 δισ. δολάρια. Οι μέτοχοι της Mitsubishi Tokyo θα αλλάξουν τις μετοχές τους, μία για κάθε μια.

Ο Nobuo Kuroyanagi, ο ηλικίας 63 ετών επικεφαλής της Mitsubishi Tokyo, που θα ηγηθεί της νέας τράπεζας, είπε, ότι θέλει να δημιουργήσει κεφαλαιοποίηση αγοράς ανάλογη του μεγέθους της τράπεζας.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της UFJ, διήρκεσε δύο ώρες και 48 λεπτά με τη συμμετοχή 510 μετόχων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τράπεζας, Takashi Miwa. H συνέλευση των μετόχων της Mitsubishi Tokyo, διήρκεσε μία ώρα και 54 λεπτά, ενώ την παρακολούθησα 866 μέτοχοι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Susumu Niitsuma.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα