Τoyota, Nissan: Αύξηση της παραγωγής αυτοκινήτων τον Μάϊο

Αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης σε Β. Αμερική και αλλού
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 13:42

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση, από τη Βόρειο Αμερική και αλλού, κατασκεύασαν οι δύο μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας, Toyota Motor Corp. και Nissan Motor Co., τον Μάϊο.

Η διεθνής παραγωγή της Toyota, αυξήθηκε για έβδομο συνεχόμενο μήνα, σε ποσοστό 14%, φθάνοντας στα 579.040 οχήματα, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, σήμερα. Η παραγωγή της Nissan, αυξήθηκε κατά 17%, φθάνοντας στα 277.927 οχήματα, όπως ανακοίνωσε η διοίκησή της.

Η Toyota, η Nissan και η Honda Motor Co., αυξάνουν την παραγωγή τους εκτός Ιαπωνίας, προκειμένου να παραδώσουν τα μοντέλα τους νωρίτερα και να περιορίσουν την επίδραση των συναλλαγματικών διακυμάνσεων στα κέρδη τους. Η Toyota, η δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, κατασκευάζει εργοστάσιο παραγωγής φορτηγών αυτοκινήτων στο Τέξας των ΗΠΑ και ενδέχεται να δημιουργήσει το έβδομο εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων, στη Βόρειο Αμερική, και συγκεκριμένα στον Καναδά.

Εννέα από τις 12 αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ιαπωνία, ανακοίνωσαν σήμερα τα στοιχεία για την παραγωγή και τις εξαγωγές τους.

Οι μετοχές της Toyota, σημείωσαν άνοδο 0,8%, φθάνοντας στα 3.920 γιέν η μία, στις 3 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης, στο Χρηματιστήριο στο Τόκυο. Οι μετοχές της Nissan κέρδισαν 0,7%, φθάνοντας στα 1.091 γιέν η μία και της Honda, σημείωσαν αύξηση 1,3%, φθάνοντας στα 5.460 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα