Ανέκοψε την πτωτική πορεία έξι ημερών το γιέν έναντι του δολαρίου

Μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2005 09:19

ΑΝΕΚΟΨΕ την εξαήμερη πτωτική του πορεία το γιέν, τη μεγαλύτερη από τον Μάρτιο, μετά την διαπραγμάτευση των τιμών του πετρελαίου, στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων, περιορίζοντας τις ανησυχίες, ότι, η αύξηση του κόστους των καυσίμων, θα εμποδίσει την ανάπτυξη στην Ιαπωνία, η οποία εισάγει σχεδόν το σύνολο του πετρελαίου που καταναλώνει.

Το ιαπωνικό νόμισμα επίσης ευνοήθηκε, εν αναμονή της έκθεσης της Bank of Japan, Tankan, για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, η οποία θα ανακοινωθεί αύριο, και εκτιμάται να δείξει αύξηση του δείκτη, από τα χαμηλότερα επίπεδα ενός έτους, το τρέχον τρίμηνο. Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περίπου 6%, από την στιγμή που αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, πριν από τρεις ημέρες.

Εναντι του δολαρίου, το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 110,31, στη 1:51' μ.μ. στο Τόκυο, από 110,43, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Χθες, το δολάριο των ΗΠΑ, διαπραγματεύθηκε στα 110,64 γιέν και στα ισχυρότερα επίπεδα από τις 15 Οκτωβρίου, καθώς εικάζετο, ότι σήμερα η Federal Reserve των ΗΠΑ, θα προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, για ένατη συνεχόμενη φορά. Σύμφωνα με τους αναλυτές, το γιέν ενδέχεται να διαμορφωθεί σήμερα στα 110 έναντι του δολαρίου.

Το δολάριο βρίσκεται 12% υψηλότερα του ευρώ μέσα στο 2005 και 7,5% έναντι του γιέν, καθώς η Fed αύξησε το κόστος δανεισμού, σε αντίθεση με τις Κεντρικές Τράπεζες της Ευρώπης και της Ιαπωνίας. Αυτήν την εβδομάδα, εκθέσεις έδειξαν, ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε ταχύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, τη στιγμή που η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία μειώθηκε, σε συνδυασμό με την υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία.

Εναντι του ερυώ, το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,2087 από 1,2070 δολ., μετά την αναρρίχησή του χθες στο 1,2015 έναντι του ευρώ, 0,3% χαμηλότερα, από τα υψηλότερα επίπεδα 10 μηνών, του 1,1981 δολ., στα οποία αναρριχήθηκε στις 24 Ιουνίου. Το αμερικανικό νόμισμα ενδέχεται να ανέλθει στα 112 γιέν και στο 1,19 έναντι του ευρώ, τις δύο επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα