UBS: O John Costas, επικεφαλής νέου τμήματος εναλλακτικών επενδύσεων

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2005 09:54

ΤΟΝ John Costas, για τη δημιουργία ενός νέου τμήματος hedge fund, διόρισε η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, UBS AG, αντικαθιστώντας τον, από την θέση του επικεφαλής των επενδύσεων με τον Huw Jenkins.

O John Costas, επικεφαλής του νέου τμήματος εναλλακτικών επενδύσεων, που δημιουργεί η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, UBS AG.

Η νέα δραστηριότητα, που θα ονομαστεί Dillon Read Capital Management, θα ξεκινήσει περίπου την 1η Ιανουαρίου. Η κύρια οικονομική και εμπορική δραστηριότητα του real estate, θα δημιουργήσει τον πυρήνα του τμήματος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, που εδρεύει στη Ζυρίχη.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, που μου δίνεται η δυνατότητα να χτίσω αυτή τη νέα δουλειά με την UBS, ανέφερε ο Costas, 48 ετών, στη δήλωσή του, συμπληρώνοντας: «Οι επενδυτές έχουν μια τεράστια όρεξη για εναλλακτικά επενδυτικά προϊόντα».

Οι επενδυτές, προσθέτουν κεφάλαια σε hedde funds, καθώς ελπίζουν στην βελτίωση των αποδόσεων των επενδύσεων. Τα κεφάλαια υπό διαχείριση στον κλάδο, υπερέβησαν το 1 τρισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο και για πρώτη φορά, σύμφωνα με την Hedge Fund Research Inc., που εδρεύει στο Σικάγο.

Ο Jenkins, 47 ετών, νυν επικεφαλής του τμήματος μετοχών, της μεγαλύτερης αναδόχου και ανταλλαγής ομολόγων, μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, θα εισέλθει στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου της UBS την 1η Ιουλίου. Ο Costas, o οποίος σύμφωνα με την τράπεζα, έχει εκφράσει την επιθυμία αλλαγής θέσεων, θα φύγει από το διοικητικό της συμβούλιο, στα τέλη αυτού του έτους.

Ο Costas, πήγε στην UBS από την Credit Suisse First Boston, το 1996 και έγινε εκτελεστικός διευθυντής, του τμήματος της επενδυτικής τραπεζικής, τον Δεκέμβριο του 2001. Πριν γίνει CEO, βοηθούσε την UBS να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ. Το 2000, εργάστηκε για την ένταξη της Paine Webber Group Inc, της τέταρτης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής φίρμας των ΗΠΑ, στη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα, μετά από μια εξαγορά ύψους 11,5 δισ. δολαρίων.

Επίσης η UBS συγχωνεύει τα τμήματα διαχείρισης κεφαλαίων των ΗΠΑ και της Ελβετίας και του υπόλοιπου κόσμου, με στόχο να ευνοηθεί από τις οικονομίες κλίμακας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα