Inform Λύκος: Σημαντική αύξηση ενοποιημένων κερδών

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2005 10:05

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2005 ανακοίνωσε η Inform Λύκος με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ).

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ξεπέρασε τα 18,6 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 15,2 εκατομμυρίων ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2004, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 22,3%.

α ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αγγίζουν τα 4,7 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 2,7 εκατομμυρίων ευρώ περίπου το 2004, αυξημένα κατά 75,2%.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανέρχονται στα 3,2 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 107,9% έναντι των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου το 2004.

Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανέρχονται σε 2,3 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 1,0 εκατομμυρίου ευρώ περίπου την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, εμφανίζοντας αύξηση της τάξεως του 123,6%.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2005, όπως δημοσιεύονται με βάση τα ΔΠΧΠ, είναι απόλυτα συγκρίσιμα με την αντίστοιχη περίοδο του 2004 καθώς ενοποιούνται οι ίδιες ακριβώς εταιρείες. Συγκεκριμένα στην ενοποίηση συμμετέχουν οι εταιρείες: INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε., INFORM PROCESSING SERVICES A.E., ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., FINTRUST Α.Ε., LYKOS PAPERLESS SOLUTIONS Α.Ε. και TERRANE LTD (με ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις).

Η μητρική εταιρεία, INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε, στο Α’ Τρίμηνο του 2004 παρουσιάζει κύκλο εργασιών 9,3 εκατομμυρίων ευρώ, στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο του 2004. Τα κέρδη προ φόρων υπερβαίνουν τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ βελτιωμένα κατά 9,4% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου όπου άγγιζαν τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

«Συνεχίζουμε στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης», δήλωσε ο Παύλος Τρυποσκιάδης, Γενικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, «στην ίδια θετική πορεία που παρουσιάσαμε το 2ο εξάμηνο του 2004. Για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο εμφανίζουμε σε ενοποιημένο επίπεδο αύξηση πωλήσεων και σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των μεγεθών μας και διατηρούμε αναλλοίωτη τη στρατηγική που έχουμε χαράξει».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα του 2004 δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα με το 2003. Από το δεύτερο τρίμηνο δεν περιλαμβάνεται πλέον στην ενοποίηση η εταιρεία Σ. ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε., η οποία μεταβιβάστηκε στις αρχές Απριλίου. Στην ενοποιημένη λογιστική κατάσταση εξαμήνου ενοποιήθηκε μόνο το 1ο τρίμηνο της ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΥΚ



Σχολιασμένα