Altec: Μείωση τζίρου - κερδών στο πρώτο τρίμηνο

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2005 10:50

Στα 26,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2005 ο κύκλος εργασιών της Altec, σε εταιρικό επίπεδο, σημειώνοντας πτώση κατά 16% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Τα λειτουργικά κέρδη προ αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 3,5 εκατ. ευρώ,0 ενώ επετεύχθη μικρή αύξηση του αντίστοιχου περιθωρίου κέρδους σε 13,3% έναντι 13% στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Τα κέρδη μετά φόρων παρέμειναν περίπου στα ίδια επίπεδα, σε 1,2 εκατ. ευρώ έναντι 1,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2004. Το περιθώριο κέρδους των αποτελεσμάτων μετά φόρων βελτιώθηκε σε 4,7% έναντι 4,2%.

Σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 44,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας σημαντική μείωση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2004. Στην ανακοίνωση της εταιρείας δεν αναφέρεται το ποσοστό της πτώσης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η σημαντική μείωση των κερδών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην προσχεδιασμένη επιχειρηματική επιλογή του νέου σχήματος, το οποίο προκύπτει από τη συγχώνευση της Altcom και της Microland, να περιορίσει δραστικά το χονδρικό εμπόριο καρτών προπληρωμένου χρόνου.

Η δραστηριότητα αυτή, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, κρίθηκε ότι πρέπει να περιορισθεί εξαιτίας των δυσανάλογα χαμηλών περιθωρίων κέρδους που αποδίδει σε σχέση με τον υψηλό κίνδυνο που εμπεριέχει. Το νέο σχήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση θα εντείνει, σύμφωνα με το σχεδιασμό, τη δραστηριότητά του στον τομέα της παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του δικτύου της Altec Telecoms και άλλων τηλεπικοινωνιακών φορέων.

Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη προ αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα 4,9 εκατ. ευρώ έναντι 5,2 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο του 2004. Ωστόσο, υπήρξε σημαντική αύξηση του αντίστοιχου περιθωρίου κέρδους σε 11% έναντι 6,2%. Τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 846 χιλ. ευρω έναντι 962 χιλ. ευρώ το 2004, με βελτίωση του περιθωρίου κέρδους των αποτελεσμάτων μετά φόρων σε 1,9% έναντι 1,2%.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, οι δυσχέρειες που αντιμετώπισε ο κλάδος της πληροφορικής τα τελευταία χρόνια, καθώς και οι μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρχαν σε έργα σχετικά με την Κοινωνία της Πληροφορίας, είχαν πρόσκαιρη επίδραση στα μεγέθη των λογιστικών καταστάσεων του α’ τριμήνου του 2005 της Altec, τόσο σε εταιρικό όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο. Ωστόσο δεν αντικατοπτρίζεται η πραγματική οικονομική κατάσταση και εξέλιξη της Εταιρίας, καθότι πλέον οι συμβάσεις και τα έργα, τα οποία καθυστερούσαν λόγω και των πολλαπλών διοικητικών αλλαγών, στη παρούσα φάση έχουν ήδη υπογραφεί, η υλοποίησή τους βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτό θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα του εξαμήνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα