Toyota: Περισσότερα εργοστάσια ενδέχεται να χρειαστεί στη Β. Αμερική

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2005 11:57

ΣΧΕΔΙΑ, για την προσθήκη εβδόμου εργοστασίου στη Β. Αμερική, με στόχο την κάλυψη της ζήτησης για αυτοκίνητα, στην πιο κερδοφόρα αγορά της, κάνει η δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, Toyota Motor Corp. Με τις πωλήσεις στις ΗΠΑ να αυξάνονται ταχύτερα του σχεδίου κατασκευής μονάδας, η αυτοκινητοβιομηχανία ενδέχεται να χρειαστεί να κατασκευάσει περισσότερα εργοστάσια.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία θα παραχωρήσει συνέντευξη σήμερα στο νέο της εργοστάσιο στον Καναδά, πούλησε 10,2% περισσότερα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ το 2005, μέχρι και τον Μάϊο, έναντι των περυσινών της πωλήσεων, υπερβαίνοντας τον στόχο της αύξησης του 5% για φέτος. Η αύξηση της ζήτησης, ώθησε την Toyota να μελετήσει περισσότερα πιθανά σημεία κατασκευής νέων μονάδων στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά.

«Είναι κοινό μυστικό, ότι υπάρχει ένα ακόμη εργοστάσιο εκεί», ανέφερε η Kim Hill, οικονομική αναλύτρια του Κέντρου Ερευνών της Αυτοκινητοβιομηχανίας, που παρακολουθεί τις επενδύσεις τον κλάδο στη Β. Αμερική, συμπληρώνοντας: «Βλέποντας τις τάσεις του μεριδίου αγοράς της Toyota, αλλά και των πωλήσεών της, αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι κάτι πολύ περισσότερο».

Το νεότευκτο εργοστάσιο της Toyota στη Β. Αμερική, θα είναι στο Γούντστοκ του Οντάριο, 137 χλμ. νοτιο-δυτικά του Τορόντο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Globe and Mail του Τορόντο, την εβδομάδα που πέρασε.

Ο πρόεδρος της Toyota , Katsuaki Watanabe, είπε στους δημοσιογράφους στο Τόκυο, στις 27 Ιουνίου, ότι η εταιρεία κάνει τις τελικές προετοιμασίες για το δεύτερο εργοστάσιό της στον Καναδά.

Ο εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Hideki Fujii, μιλώντας στο Τόκυο, ανέφερε, ότι, η ανακοίνωση, θα γίνει για τη νέα μονάδα της Toyota στον Καναδά, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έχει οριστεί στις 10:30' π.μ. στο Γούντστοκ του Καναδά, τοπική ώρα.

Οι μετοχές της Toyota, σημείωναν άνοδο 1,5%, φθάνοντας στα 3.980 γιέν η μία, σήμερα στις 2:04' μ.μ., στο Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα