Siemens: Μεγάλο ενεργειακό project στην Αίγυπτο

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016 13:50
UPD:13:58
Siemens AG/ROGER ANIS

Στην ενεργειακή αγορά της Αιγύπτου έχει στρέψει το βλέμμα η Siemens, υλοποιώντας με ένα μεγάλο project, το οποίο φιλοδοξεί να τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 15 εκατομμύρια Αιγυπτίους.

Πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκαν οι πρώτοι τέσσερις αεριοστροβίλοι κλάσης "Η" στη μονάδα παραγωγής ενέργειας στην πόλη Μπένι Σουέφ, περίπου 110 χλμ νότια του Καϊρου. Η μονάδα θα αρχίσει να προσφέρει ρεύμα στο εθνικό δίκτυο από τα τέλη του 2016 ή αρχές του 2017. Για να επιτευχθεί αυτό, θα λειτουργήσει αρχικά στη λεγόμενη απλή λειτουργία του κύκλου. Με την εν συνεχεία προσθήκη των εναλλακτών θερμότητας και ατμοστροβίλων, θα επεκταθεί σε λειτουργία συνδυασμένου κύκλου, φθάνοντας συνολική εγκατεστημένη ισχύ 4,8 gigawatts (GW). Θα αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου παγκοσμίως.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Ενέργειας, Mohamed Shaker, έκανε λόγο για ένα έργο έργο- ορόσημο στον εκσυγχρονισμό των ενεργειακών υποδομών της χώρας, εκφράζοντας την ελπίδα να ακολουθήσουν και άλλα. Σημείωσε επίσης ότι θα έχει σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και οφέλη για την τοπική κοινωνία.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ SIEMENS

«Η Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης της Αιγύπτου υπογραμμίζει την ανάγκη να παρέχουμε οικονομικά προσιτές, αξιόπιστες και σύγχρονες υπηρεσίες ενέργειας, να δώσουμε ώθηση στην αποδοτικότητα της ενέργειας και να διαφοροποιήσουμε το ενεργειακό μείγμα της χώρας» σημείωσε από την πλευρά του ο Willi Meixner, διευθύνων σύμβουλος της Διεύθυνσης Power&Gas της Siemens.

Η Siemens παρουσίασε παράλληλα τη νέα καμπάνια της σε Αίγυπτο και Μέση Ανατολή, με τίτλο "Ingenuity for life". Αυτή αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της εταιρείας στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής. Στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας για την ανάπτυξη της τοπικής τεχνογνωσίας και σε συνεργασία με το αιγυπτιακό υπουργείο Ενέργειας, επιδιώκει να δημιουρήσει έναν πυρήνα Αιγυπτίων ειδικών. Έχει ήδη αρχίσει να εκπαιδεύει την πρώτη ομάδα 600 Αιγυπτίων μηχανικών και τεχνικών, ενώ απασχολεί στο εργοτάξιό της περίπου 4.000 ειδικευμένους Αιγυπτίους εργαζομένους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα