Thornburg: Αγοράζει μετοχές της Google μετά από τη «λάθος» πώλησή τους

Σύμφωνα με τον Alex Motola
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2005 12:41

«ΛΑΘΟΣ» έκανε πριν από εννέα μήνες, να πουλήσει μερίδιο της Google Inc., είπε σήμερα ο Alex Motola, του Thornburg Core Growth Fund. Ο ίδιος, μπόρεσε να επιστρέψει στην κερδοφορία, μετά την άνοδο της μετοχής, φθάνοντας τα 300 εκατ. δολ. αυτήν την εβδομάδα.

Ο Motola, αγόρασε 11.000 μετοχές της Google, όταν η εταιρεία Internet εισήλθε στο Χρηματιστήριο τον Αύγουστο του 2004 και τις πούλησε μετά την άνοδό τους, σε ποσοστό της τάξης του 50%. Τέσσερις μήνες αργότερα, αφού έχασε το ράλι, άρχισε να αγοράζει και πάλι μετοχές της εταιρείας, στα περίπου 190 δολ. η μία.

«Πουλήσαμε, επειδή πιστέψαμε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για κέρδη», ανέφερε ο Motola, 35 ετών, μιλώντας από το γραφείο του στην Σάντα Φε του Νιού Μέξικο, συμπληρώνοντας: «Κάναμε λάθος. Η εταιρεία, είναι ο υπ' αριθμόν ένα παίκτης σε μία αγορά, η οποία αναπτύσσεται ταχύτατα».

Η άνοδος των μετοχών της Google, κατέστησε το κεφάλαιο του Motola ύψους 111 εκατ. δολ., το τρίτο καλύτερο σε επιδόσεις, μεταξύ των 247 αμοιβαίων κεφαλαίων που παρακολουθεί το Bloomberg, το τελευταίο δωδεκάμηνο και επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε εταιρείες που πραγματοποιούν κέρδη πάνω από τον μέσον όρο της ανάπτυξής τους. Το κεφάλαιο Thornburg, σημείωσε αύξηση 23,7%, κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο. Μόνο το κεφάλαιο Fairholme Fund, βρίσκεται 25,9% υψηλότερα και το κεφάλαιο Hennessy Focus 30 Fund, έχει 24,6% υψηλότερες αποδόσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Η Google, η πιο δημοφιλής μηχανή εύρεσης στο Internet, αποτελούσε το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου του Motola, μέχρι τις 31 Μαΐου, με 17.100 μετοχές ή περίπου το 4,3% του αμοιβαίου κεφαλαίου. Οι μετοχές της Google, από τη στιγμή της δημόσιας εγγραφής της, σημείωσαν τριπλάσια άνοδο, φθάνοντας στα 292,72 δολ. η μία, καθώς τα κέρδη της έφθασαν στα ύψη, σε συνδυασμό με την αισιοδοξία που επικρατεί για την περαιτέρω ανάπτυξή της. Οι μετοχές της Google, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αναρριχήθηκαν στα 304,10 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα