Vodafone, Microsoft: Συνεργασία αποστολής μηνυμάτων από τηλέφωνα σε PC

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2005 13:36

ΣΕ συνεργασία, για την παροχή μιας υπηρεσίας, που θα επιτρέψει για πρώτη φορά στους χρήστες κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, να ανταλλάσσουν στιγμιαία μηνύματα, θα προχωρήσουν Vodafone Group Plc και Microsoft Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και η μεγαλύτερη παραγωγής λογισμικού, στον κόσμο, αντιστοίχως.

Οι πελάτες της Vodafone και οι χρήστες του MSN της Microsoft, θα μπορούν να βλέπουν, ποιες από τις επαφές τους είναι διαθέσιμες και θα μπορούν να ανταλλάσσουν μηνύματα, καθώς επίσης να βλέπουν και όλη τη συνομιλία, σύμφωνα με σημερινή κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Η χρέωση, θα γίνεται με βάση των αριθμό των μηνυμάτων που αποστέλλονται.

Η Vodafone, επιθυμεί να τονώσει τα έσοδά της, με την παρουσίαση των 155 εκατ. πελατών της, στα 164 εκατ. χρηστών του MSN Messenger της Microsoft. Η εταιρεία παραγωγής λογισμικού, με έδρα το Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, πρέπει να καλύψει την ανάπτυξη της ασύρματης μετάδοσης δεδομένων, καθώς η ζήτηση χαλαρώνει για το λογισμικό των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, Windows, από τα οποία, τα έσοδα, το πρώτο τρίμηνο του 2005, αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό μέσα σε πέντε χρόνια.

«Οι πελάτες της Vodafone, που εδρεύει στο Νιούμπερυ της Αγγλίας, κατά πάσα πιθανότητα, θα πληρώσουν για ένα συγκεκριμένο αριθμό στιγμιαίων μηνυμάτων ή θα προπληρώσουν τη βάση ή τέλος θα το κάνουν μέσω του μηνιαίου τους λογαριασμού», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Jon Earl.

«Οι χρήστες του MSN, οι οποίοι σήμερα επικοινωνούν μεταξύ τους δωρεάν μέσω του Internet, θα είναι σε θέση να βρουν τους χρήστες της Vodafone, πληρώνοντας online με την πιστωτική τους κάρτα μία φορά για την υπηρεσία που θα διατεθεί», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι δοκιμές για την νέα υπηρεσία ξεκινούν τον Ιούλιο και το προϊόν θα παρουσιαστεί στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ολλανδία, τους επόμενους δύο μήνες, σύμφωνα με τον Earl. Οι άλλες χώρες της Ευρώπης, θα ακολουθήσουν περί τα τέλη του έτους.

Η Vodafone, έχει τη δική της δυναμικότητα άμεσων μηνυμάτων για τους πελάτες της με την υπηρεσία της live!, η οποία κατευθύνει τους χρήστες σε ένα παιχνίδι, ένα έργο ή στο κατέβασμα μουσικής. Στα τέλη Μαρτίου υπήρχαν 31 εκατ. κινητά live! σε ολόκληρο τον κόσμο, εκ των οποίων περίπου τα μισά υπήρχαν στην Ιαπωνία. Μόνο οι συσκευές live! μπορούν να κάνουν ανταλλαγή στιγμιαίων μηνυμάτων με ένα κομπιούτερ, σύμφωνα με την Vodafone.

Tα μηνύματα που αποστέλλονται σε ένα κομπιούτερ μέσω ενός κλασσικού κινητού τηλεφώνου, παραλαμβάνονται στην κλασσική φόρμα, text και ουσιαστικά δεν παραλαμβάνονται αμέσως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα