Sony: 60% η μείωση του προσωπικού στη Βρετανία, κλείνει δύο εργοστάσια

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2005 13:55

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 650 θέσεις εργασίας, στα δύο εργοστάσιά της, στην Ουαλλία, θα καταργήσει η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών αγαθών ευρείας κατανάλωσης, στον κόσμο, Sony Corp., καθώς η ζήτηση για μεγάλες τηλεοράσεις μειώνεται, μετά την παρουσίαση των τηλεοράσεων με τις επίπεδες οθόνες.

Η Sony, θα κλείσει το εργοστάσιό της στο Μπρίτζεντ, και θα αναστείλει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Πενκόϊντ, κατά τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2006, επικαλούμενη τη μείωση της ζήτηση, σε σημερινή της ανακοίνωση. Η μείωση των θέσεων εργασίας, θα περικόψει περίπου το 60% του εργατικού της δυναμικού στα δύο εργοστάσια. Οικονομικές λεπτομέρειες για τη μείωση του προσωπικού, δεν έγιναν γνωστές.

Οι φορτώσεις τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων από την Ιαπωνία, οι οποίες χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια και υπόσχονται πιο καθαρή εικόνα, από τις παραδοσιακές οθόνες τηλεοράσεων, ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις εξαγωγές των άλλων συσκευών, σύμφωνα με την έκθεση της Japan Electronics and Information Technology Industries Association, την εβδομάδα που πέρασε.

Η Sony, εκτιμά, ότι οι πωλήσεις τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων, θα τριπλασιαστούν, την τρέχουσα οικονομική χρήση, σε αντίθεση με τις πωλήσεις των κλασσικών τηλεοπτικών συσκευών, οι οποίες προβλέπεται να μειωθούν κατά 11%, φθάνοντας στα 8,5 εκατ. συσκευές, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τον Απρίλιο.

Οι μετοχές της Sony, παρέμειναν αμετάβλητες στα 3,820 γιέν η μία, στις 11:58' π.μ., κατά τη διαπραγμάτευσή τους, στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα