Μαραθώνια η συνεδρίαση του Eurogroup

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016 02:21
UPD:02:27
EPA/OLIVIER HOSLET

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συνομιλούν πριν από την έναρξη του Eurogroup.

Βρυξέλλες

του Νίκου Μπέλλου

Σε μαραθώνια εξελίσσεται η συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία συνεχιζόταν και μετά τις 02:15 ώρα Ελλάδας με στόχο την αναζήτηση μια συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει την  ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την εκταμίευση της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ και έναν οδικό χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους.

Συνεχείς διακοπές

Η συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 16:00 Ελλάδας, διακόπτεται συνεχώς τις τελευταίες τρεις ώρες, προκειμένου ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν να πάρει οδηγίες από την επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού Κριστίν Λαγκάρντ.

Αισιοδοξία για συνολική συμφωνία

Στη βελγική πρωτεύουσα, παρά τις δυσκολίες στην προσέγγιση, εμφανίζονται αισιόδοξοι για μια θετική κατάληξη, δηλαδή συνολική συμφωνία.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η εκταμίευση της δόσης έχουν εγκριθεί, αυτό που απομένει είναι η πολιτική συμφωνία για το χρέος, που θα ικανοποιεί το ΔΝΤ, ώστε να δεσμευθεί πως θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα