Μεγάλη επένδυση στα Σκόπια από την «Βερόπουλος»

Απέκτησε σε διαγωνισμό ένα από τα καλύτερα οικόπεδα
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2005 21:24

Το πλέον «περιζήτητο» οικόπεδο στα Σκόπια, απέκτησε χθες η ελληνική εταιρεία σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος», εν μέσω όμως σφοδρών αντιδράσεων, οι οποίες προκάλεσαν ακόμη και την παρέμβαση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Βλάντο Μπούτσκοφσκι.

Η «Βερόπουλος» απέκτησε οικόπεδο στο κέντρο των Σκοπίων, συνολικής έκτασης 10.770 τετραγωνικών μέτρων, προσφέροντας στον σχετικό διαγωνισμό, 300 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Η «Βερόπουλος», όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Ν. Βερόπουλος, θα κατασκευάσει μεγάλο εμπορικό κέντρο στο οποίο θα λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα σούπερ-μάρκετ στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επένδυση για την κατασκευή του εμπορικού αυτού κέντρου θα ανέλθει στα 15-20 εκ.ευρώ και όταν αυτό αρχίζει να λειτουργεί θα απασχοληθούν 250 εργαζόμενοι.

Για την απόκτηση του οικοπέδου αυτού, είχε εκφρασθεί ενδιαφέρον και από την σλοβενική «Μερκάτορ» και την σερβική ««Delta M», αλλά αποκλείστηκαν, διότι δεν είχαν καταβάλει τις απαραίτητες τραπεζικές εγγυήσεις. Ετσι στο διαγωνισμό έμεινε μόνο η «Βερόπουλος» και μία ακόμη εταιρεία από την ΠΓΔΜ, η «Ιντερινζενιέριγκ», η οποία όμως προσέφερε χαμηλότερη τιμή από την ελληνική εταιρεία.

«Μερκάτορ» και «Delta M» δήλωσαν ότι δεν ενημερώθηκαν πως είναι απαραίτητη η καταβολή τραπεζικής εγγύησης, χαρακτήρισαν το διαγωνισμό «σκάνδαλο» και ανήγγειλαν ότι θα υποβάλουν ένσταση, εντός οχτώ ημερών.

Ωστόσο το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ, ανέφερε ότι στο άρθρο 15 του διαγωνισμού, αναφέρεται ότι είναι απαραίτητη η προσκόμιση τραπεζικής εγγύησης.

Οι αιτιάσεις της σλοβενικής και της σερβικής εταιρίας, προκάλεσαν σήμερα και την παρέμβαση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Βλάντο Μπούτσκοφσκι, ο οποίος ζήτησε δημοσίως συγνώμη από την «Μερκάτορ» και την «Delta M» για την «δυσάρεστη εμπειρία που βίωσαν, με τον αποκλεισμό τους από τον χθεσινό διαγωνισμό. Η κυβέρνηση θα δώσει την δυνατότητα στους αποκλεισμένους να συμμετάσχουν εκ νέου στον διαγωνισμό».

Η «Βερόπουλος» διαθέτει στην ΠΓΔΜ συνολικά επτά σούπερ-μάρκετ (4 στα Σκόπια, 2 στο Μοναστήρι και ένα στο Τέτοβο), ενώ ετοιμάζεται να λειτουργήσει στα Σκόπια ακόμη 2 σούπερ-μάρκετ.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα