Ντομπρόβσκις: Ελπίζω σε συμφωνία επί της αρχής

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016 14:56
UPD:15:20
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία επί της αρχής ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις  προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Όλοι ανυπομονούν για το σημερινό Eurogroup. Πιστεύω ότι αυτό το Eurogroup θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός αναφορικά με την ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις.

Όπως είπε, τα μέτρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων θα αξιολογηθούν πλήρως από τους θεσμούς. 

Η εκπλήρωση των όρων από την ελληνική πλευρά θα μας επιτρέψει την εκταμίευση, σημείωσε ο αντιπρόεδρος σχολιάζοντας και την πρόσφατη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. «Πρέπει ακόμα να ετοιμάσουμε σχέδιο για την αποδέσμευση της δόσης» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ο Ντομπρόβσκις ανέφερε ότι υπάρχει βούληση να δουλέψουμε πολύ εποικοδομητικά και να αξιολογήσουμε την «πλήρη εμπλοκή» του Ταμείου.

Όσον αφορά τα μέτρα για το χρέος, υπενθύμισε ότι αφορούν την ρύθμισή του σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο και υπό προϋποθέσεις τις οποίες θέτουν οι πιστωτές της Ευρωζώνης.

Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι αποκλείεται το ονομαστικό κούρεμα και ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να είναι συμβατές με το νομικό πλαίσιο του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα